Welkom op de blog van Tobor en Henzen.


EINO (BAAKE) VAN HET ZONNEBEEKBOS & FILU (TOBOR) VOM FLÖRBACH

Welkom op de blog van Tobor en Baake,

Deze blog ben ik, Jarina Kisjes, begonnen als soort van 'foto- en verhalenalbum' om alles wat ik met mijn honden meemaak te delen met anderen. Filu vom Flörbach (Tobor) voldoet aan alle voorwaarden van de Nederlandse Grote Munsterlander Vereniging ( www.grotemunsterlander.nl ) om op de dekreuenlijst te mogen staan, toen hij 9 jaar was heb ik hem er af gehaald. Tobor heeft twee keer voor nakomelingen gezorgd en is zelfs al overgrootvader.
Ik train nog zweetwerk met Tobor en hij wordt veelvuldig ingezet tijdens de jacht op kleinwild en bij schadebestrijding. Tobor en ik staan samen op de zweethondenlijst.

Eino (Baake) van het Zonnebeekbos doet het ook heel erg goed! Hij heeft al erg veel leuks laten zien, zowel op de wedstrijden als in de jacht. Met alleen maar podiumplaatsen op de wedstrijden laat hij zijn talenten zien, zo ook in de jacht.
Het is genieten met dit duo.


Mocht u opmerkingen hebben, reactie willen geven of iets anders willen vragen: jarinakisjes@gmail.com

zondag 11 november 2012

Jachtdag nummer 8.

Gisteren jachtdag nummer 8 gehad en het verveelt nog steeds niet hoor! In de jacht van Maarten, met twee geweren, een heidewachtel en Tobor en ik hebben we een lange ochtend voor de voet gejaagd. Tobor heeft een paar keer prachtig voorgestaan, zelfs op een vossenburcht! Van deze wisten we niet dat deze er zat, dus die moeten we in de gaten houden. Hij zag er op het eerse gezicht niet belopen uit en er kwam ook geen sterke walm uit dus het kan een oude burcht zijn. Maar waarom Tobor er dan op voor stond...?
We hadden een raar tableau, twee fazanten zonder hagel. Helaas plukte Tobor een fazantenhen uit het riet, en Floris, de heidewachtel, een haan uit de bieten. Er werd nog een haas en een fazantenhaan geschoten.
Gelukkig hebben we ook redelijk wat fazantenhennen zien opgaan.

Hier trekt Tobor aan op een fazant.

Binnen!

Nieuwsgierige schapen.
Ze staan graag met de neus vooraan maar vinden het toch ook weer eng.
Het was een trieste dag wat het weer betreft.

Floris stond voor op een fazantenhen, Tobor moest ondertussen bij mij blijven zitten. Hij heeft een nieuw hesje aan, hier mee is hij ontzettend goed zichtbaar! Ideaal!

Aan het eind van deze jachtdag nog een foto van Tobor, moe van de gedane arbeid.
Deze foto heb ik gemaakt voor het hesje. Vooral bij het peuterwerk in het riet is hij goed zichtbaar. Tobor heeft ook een belletje om, alles om te voorkomen dat een jager hem aanziet voor een vos.
(Mocht je je afvragen wat er rechts onderaan voor balletje ligt, dit is een appel, we staan daar bij een boomgaard.)