Welkom op de blog van Tobor en Henzen.


EINO (BAAKE) VAN HET ZONNEBEEKBOS & FILU (TOBOR) VOM FLÖRBACH

Welkom op de blog van Tobor en Baake,

Deze blog ben ik, Jarina Kisjes, begonnen als soort van 'foto- en verhalenalbum' om alles wat ik met mijn honden meemaak te delen met anderen. Filu vom Flörbach (Tobor) voldoet aan alle voorwaarden van de Nederlandse Grote Munsterlander Vereniging ( www.grotemunsterlander.nl ) om op de dekreuenlijst te mogen staan, toen hij 9 jaar was heb ik hem er af gehaald. Tobor heeft twee keer voor nakomelingen gezorgd en is zelfs al overgrootvader.
Ik train nog zweetwerk met Tobor en hij wordt veelvuldig ingezet tijdens de jacht op kleinwild en bij schadebestrijding. Tobor en ik staan samen op de zweethondenlijst.

Eino (Baake) van het Zonnebeekbos doet het ook heel erg goed! Hij heeft al erg veel leuks laten zien, zowel op de wedstrijden als in de jacht. Met alleen maar podiumplaatsen op de wedstrijden laat hij zijn talenten zien, zo ook in de jacht.
Het is genieten met dit duo.


Mocht u opmerkingen hebben, reactie willen geven of iets anders willen vragen: jarinakisjes@gmail.com

zaterdag 17 november 2012

Mijn ultieme jachtbeleving.

Met manlief en onze twee Grote Munsterlanders Virtan en Tobor op pad om te gaan 'peuteren'.
Dat is toch wel mijn ultieme jachtbeleving. Helemaal omdat vorig jaar rond deze tijd Virtan de diagnose kreeg dat hij niet lang meer te leven had. We verbazen ons nog dagelijks dat hij nog steeds kwispelend rondloopt en soms zelfs een enkel keertje mee gaat op jacht.

Op deze manier zie je goed hoe verschillend beide honden zijn in het werk. Virtan is gericht op kantjes en riet, Tobor doet het veld er achter. We zijn maar twee uurtjes weg geweest en dat was ook genoeg voor Virtan, hij stond nogal te rillen.
Niets geschoten maar wel genoten!

En zo ziet die beleving er uit, voor mij dan toch...
Honden lekker voor de voet en Anton met het geweer.

Aan Virtan zag ik dat er iets moest zitten. Er kwam inderdaad een waterhoen uit en even later ook nog een fazantenhen.

Virtan, 11½ jaar inmiddels, lekker stöberend door het riet, het moment hierna dan toch, maar dan zie je hem natuurlijk niet meer. Zo is Virtan op en top in zijn element. Helemaal als er nog een meerkoet op gaat en deze door Virtan al blaffend achternagezwommen wordt... vinden we helemaal niet erg meer...!


En nog een fotootje met m'n twee kanjers. Zo vaak sta ik niet op de foto met beiden.
Virtan links ziet ze vliegen, Tobor ziet wat lopen.