Welkom op de blog van Tobor en Henzen.


EINO (BAAKE) VAN HET ZONNEBEEKBOS & FILU (TOBOR) VOM FLÖRBACH

Welkom op de blog van Tobor en Baake,

Deze blog ben ik, Jarina Kisjes, begonnen als soort van 'foto- en verhalenalbum' om alles wat ik met mijn honden meemaak te delen met anderen. Filu vom Flörbach (Tobor) voldoet aan alle voorwaarden van de Nederlandse Grote Munsterlander Vereniging ( www.grotemunsterlander.nl ) om op de dekreuenlijst te mogen staan, toen hij 9 jaar was heb ik hem er af gehaald. Tobor heeft twee keer voor nakomelingen gezorgd en is zelfs al overgrootvader.
Ik train nog zweetwerk met Tobor en hij wordt veelvuldig ingezet tijdens de jacht op kleinwild en bij schadebestrijding. Tobor en ik staan samen op de zweethondenlijst.

Eino (Baake) van het Zonnebeekbos doet het ook heel erg goed! Hij heeft al erg veel leuks laten zien, zowel op de wedstrijden als in de jacht. Met alleen maar podiumplaatsen op de wedstrijden laat hij zijn talenten zien, zo ook in de jacht.
Het is genieten met dit duo.


Mocht u opmerkingen hebben, reactie willen geven of iets anders willen vragen: jarinakisjes@gmail.com

donderdag 29 november 2012

Jachtdagnummer 11 en 12

Afgelopen zaterdag en dinsdag hebben we weer twee jachtdagen gehad.
Zaterdag was het erg mistig zoals op onderstaande foto te zien is. Ik merk dat het telkens weer een beetje hetzelfde verhaaltje wordt en dinsdag heb ik zelfs helemaal geen foto's gemaakt. Zal dus de komende tijd een paar jachtdagen gaan samenvatten.
Tobor heeft in ieder geval weer lekker gewerkt. Ik moet met de trainingen er meer aandacht aan besteden dat er twee dingen op hetzelfde moment kunnen gebeuren. Tobor ziet alles, dus is het moeilijk om hem eerst het ene te laten doen en dan pas het andere. Maar hij is net 2,5 jaar dus daar kunnen we ook nog goed aan werken.

Hier brengt Tobor een fazant die hij even ervoor uit een bosje gepeuterd had.

Toch nog een paar fotootjes die iemand anders gemaakt heeft van afgelopen dinsdag:

Hier lopen we door de bieten terug naar het begin naar het veld om het andere deel uit te drijven.

Zo kom ik zelf ook nog eens op de foto: Met de fluit in de mond klaar om Tobor te ondersteunen in zijn veldaanpak. Anton kijkt toe.