Welkom op de blog van Tobor en Henzen.


EINO (BAAKE) VAN HET ZONNEBEEKBOS & FILU (TOBOR) VOM FLÖRBACH

Welkom op de blog van Tobor en Baake,

Deze blog ben ik, Jarina Kisjes, begonnen als soort van 'foto- en verhalenalbum' om alles wat ik met mijn honden meemaak te delen met anderen. Filu vom Flörbach (Tobor) voldoet aan alle voorwaarden van de Nederlandse Grote Munsterlander Vereniging ( www.grotemunsterlander.nl ) om op de dekreuenlijst te mogen staan, toen hij 9 jaar was heb ik hem er af gehaald. Tobor heeft twee keer voor nakomelingen gezorgd en is zelfs al overgrootvader.
Ik train nog zweetwerk met Tobor en hij wordt veelvuldig ingezet tijdens de jacht op kleinwild en bij schadebestrijding. Tobor en ik staan samen op de zweethondenlijst.

Eino (Baake) van het Zonnebeekbos doet het ook heel erg goed! Hij heeft al erg veel leuks laten zien, zowel op de wedstrijden als in de jacht. Met alleen maar podiumplaatsen op de wedstrijden laat hij zijn talenten zien, zo ook in de jacht.
Het is genieten met dit duo.


Mocht u opmerkingen hebben, reactie willen geven of iets anders willen vragen: jarinakisjes@gmail.com

maandag 19 november 2012

Jachtdag nummer 10.

Anton en ik, met Tobor, zijn weer uitgenodigd door Koen in België. Daar hadden we weer erg veel zin in want het is een prachtige jacht. Vorige keer was de dag een beetje verregend maar dit keer scheen zelfs af en toe het zonnetje. Het was weer een heerlijke jachtdag met goede geweren, gezellige mensen, goed eten, en mooi hondenwerk.

Tobor in de startblokken. Ik moet altijd om hem lachen als hij zo zit. Als ik hem aan de riem hou hangt hij altijd aan het verste eind in de riem en dan is 35 kilo echt wel veel. Maar als ik hem los doe en laat wachten is hij zo steady als maar kan zijn en dan ontgaat hem niets. Hier zit hij klaar om het bos uit te kammen, het wachten is op de toeter en vervolgens mijn commando dat hij mag gaan.

Tobor heeft even er voor een fazant voorgestaan en deze was buiten het bos geschoten.
Tobor brengt hem netjes bij mij.

Altijd lekker, water met een smaakje en tegelijkertijd even afkoelen.

Hier staat Tobor voor, het bleken twee houtsnippen te zijn, maar die mogen ook in België niet geschoten worden. Van de geweren die op de kop van dit bos stonden hoorde ik dat ze Tobor goed in de gaten konden houden met zijn hesje en precies konden weten wanneer er iets zou komen.

Na een paar driften wat wild wegbrengen en Tobor kon even zijn hoofd laten rusten.

Vol trots komt Tobor weer een fazant brengen...

En nog eentje...

Als Tobor een fazant komt brengen en er wordt weer wat geschoten is het moeilijk voor hem om het eerste goed af te werken. Het liefst zou hij met fazant en al weer de volgende gaan halen. In ieder geval wordt alles goed in de gaten gehouden.

Na de laatste drift van de dag liepen we weer terug naar de auto's en staat Tobor plots voor op een fazantenhaan. Hij stond erg vast dus tijd genoeg om mijn fototoestel uit m'n jaszak te pakken.

Ook die is nog geschoten en netjes binnen gekomen.

Het jachtgezelschap bij het tableau: 39 fazanten, 1 duif, 4 hazen en 1 konijn.
Het was een prachtdag!

Morgen maar een jachtdag afgezegd, Tobor en ik zijn beiden een beetje total-loss...
't Was niet erg, er was nog een jachthond. Gelukkig maar...