Welkom op de blog van Tobor en Henzen.


EINO (BAAKE) VAN HET ZONNEBEEKBOS & FILU (TOBOR) VOM FLÖRBACH

Welkom op de blog van Tobor en Baake,

Deze blog ben ik, Jarina Kisjes, begonnen als soort van 'foto- en verhalenalbum' om alles wat ik met mijn honden meemaak te delen met anderen. Filu vom Flörbach (Tobor) voldoet aan alle voorwaarden van de Nederlandse Grote Munsterlander Vereniging ( www.grotemunsterlander.nl ) om op de dekreuenlijst te mogen staan, toen hij 9 jaar was heb ik hem er af gehaald. Tobor heeft twee keer voor nakomelingen gezorgd en is zelfs al overgrootvader.
Ik train nog zweetwerk met Tobor en hij wordt veelvuldig ingezet tijdens de jacht op kleinwild en bij schadebestrijding. Tobor en ik staan samen op de zweethondenlijst.

Eino (Baake) van het Zonnebeekbos doet het ook heel erg goed! Hij heeft al erg veel leuks laten zien, zowel op de wedstrijden als in de jacht. Met alleen maar podiumplaatsen op de wedstrijden laat hij zijn talenten zien, zo ook in de jacht.
Het is genieten met dit duo.


Mocht u opmerkingen hebben, reactie willen geven of iets anders willen vragen: jarinakisjes@gmail.com

maandag 5 november 2012

Een weekend vol jacht.

In het jachtseizoen lijkt het soms of alles om jacht draait. Zaterdagochtend vroeg in de sloot op de eenden, na de koffie nog even voor de voet in de bieten en groenbemesting. 's Middags aan me voorbij laten gaan (Matty gevraagd zodat Becses wat jachtervaring kan opdoen) want zondag waren Anton en ik, met Tobor, uitgenodigd in België. Af en toe moet ik Tobor ook wat rust en herstel gunnen (en mijzelf trouwens ook...)
Ik vergeet meestal dat ik het fototoestel in de jaszak heb dus helaas van zaterdag geen foto's. Zondag heb ik bewust geen foto's gemaakt want we zijn zelfs eerder gestopt omdat het zo ontzettend regende! We hebben wel een fantastisch mooie jachtdag gehad op uitnodiging van Koen. Een prachtige dag met vriendelijke mensen, lekker eten en een mooi tableau: 20 fazanten, twee hazen en een duif. Tobor en ik hebben weer lekker samengewerkt en men was zeer tevreden over hem. Altijd weer spannend of je aan de verwachtingen voldoet. We zijn gelijk al weer uitgenodigd voor een volgende jachtdag! Leuk!!!

Tobor en ik op post. Ik werd geposteerd achter een geweer. Ik zit dan maar gehurkt zodat het geweer vrij kan doorzwaaien naar achteren. Tobor ligt lekker rustig alles in de gaten te houden. Naast mij ligt al een fazantje, geapporteerd door Tobor.

(Deze twee jachtdagen waren nummer 6 en 7)