Welkom op de blog van Tobor en Henzen.


EINO (BAAKE) VAN HET ZONNEBEEKBOS & FILU (TOBOR) VOM FLÖRBACH

Welkom op de blog van Tobor en Baake,

Deze blog ben ik, Jarina Kisjes, begonnen als soort van 'foto- en verhalenalbum' om alles wat ik met mijn honden meemaak te delen met anderen. Filu vom Flörbach (Tobor) voldoet aan alle voorwaarden van de Nederlandse Grote Munsterlander Vereniging ( www.grotemunsterlander.nl ) om op de dekreuenlijst te mogen staan, toen hij 9 jaar was heb ik hem er af gehaald. Tobor heeft twee keer voor nakomelingen gezorgd en is zelfs al overgrootvader.
Ik train nog zweetwerk met Tobor en hij wordt veelvuldig ingezet tijdens de jacht op kleinwild en bij schadebestrijding. Tobor en ik staan samen op de zweethondenlijst.

Eino (Baake) van het Zonnebeekbos doet het ook heel erg goed! Hij heeft al erg veel leuks laten zien, zowel op de wedstrijden als in de jacht. Met alleen maar podiumplaatsen op de wedstrijden laat hij zijn talenten zien, zo ook in de jacht.
Het is genieten met dit duo.


Mocht u opmerkingen hebben, reactie willen geven of iets anders willen vragen: jarinakisjes@gmail.com

maandag 1 oktober 2012

Show Maastricht

Tsjonge, jonge, jonge.... wat een happening zo'n show!
Ik ben nog nooit op zo'n show geweest en dan overvalt het je wel behoorlijk. Zó veel verschillende rassen en zó veel 'gepruts' aan die honden! Sommige honden staan een uur op een tafel en dan ziet een bouvier er uit als een poedel... Vind het soms maar zielig.

Maar Tobor heeft z'n rondje gedaan en heeft de rest van de dag in een kennel gezeten. Ook zielig maar hij was er wel lekker rustig. Af en toe mocht hij er natuurlijk wel uit, maar je bent verplicht om tot 15:00 uur te blijven. Anders loopt de zaal natuurlijk te snel leeg. We waren al vroeg aan de beurt dus dan kan je je alleen maar verwonderen over de hele setting.

Dit was mijn uitzicht over de hal.

Dit was Tobor zijn plekje.

In de ring met een Portugeese keurmeester...

Rondje lopen...

Proberen Tobor goed te laten staan... Hier mag ik nog wel eens wat op oefenen.
1e U gebruikshondenklasse (Tobor was ook de enige in die klasse)

Op Tobor z'n keuringsrapport staat:
Nice type, well built, nice head, good earset, teeth correct, would like a bit more angulation in hindquarter and a deeper ribcage. Nice temperament, nice mover.

3e in totaal (er deden maar 3 reuen mee)

Felicitaties met de drie reuen onderling
1e Rapax Ghyllbeck (uit Engeland)
2e Brutus von Cayer Blanck van Bianca Nuijts
3e Filu vom Flörbach (Tobor)

Dit is Rapax, hij werd BOB. In rasgroep 7, staande honden, werd hij zelfs 3e!