Welkom op de blog van Tobor en Henzen.


EINO (BAAKE) VAN HET ZONNEBEEKBOS & FILU (TOBOR) VOM FLÖRBACH

Welkom op de blog van Tobor en Baake,

Deze blog ben ik, Jarina Kisjes, begonnen als soort van 'foto- en verhalenalbum' om alles wat ik met mijn honden meemaak te delen met anderen. Filu vom Flörbach (Tobor) voldoet aan alle voorwaarden van de Nederlandse Grote Munsterlander Vereniging ( www.grotemunsterlander.nl ) om op de dekreuenlijst te mogen staan, toen hij 9 jaar was heb ik hem er af gehaald. Tobor heeft twee keer voor nakomelingen gezorgd en is zelfs al overgrootvader.
Ik train nog zweetwerk met Tobor en hij wordt veelvuldig ingezet tijdens de jacht op kleinwild en bij schadebestrijding. Tobor en ik staan samen op de zweethondenlijst.

Eino (Baake) van het Zonnebeekbos doet het ook heel erg goed! Hij heeft al erg veel leuks laten zien, zowel op de wedstrijden als in de jacht. Met alleen maar podiumplaatsen op de wedstrijden laat hij zijn talenten zien, zo ook in de jacht.
Het is genieten met dit duo.


Mocht u opmerkingen hebben, reactie willen geven of iets anders willen vragen: jarinakisjes@gmail.com

zaterdag 20 oktober 2012

Onze vierde jachtdag.

Ik ga proberen van elke jachtdag die Tobor en ik mee mogen maken een foto en een verslagje te maken hoe het die jachtdag verging. Zo hadden we vandaag onze vierde jachtdag. Veel groenbemesting, af en toe net iets te hoog om goed te kunnen zien wat je hond doet, maar Tobor heeft weer goed gewerkt. De bieten staan nog op het land dus daar heeft hij ook zijn kunsten in kunnen laten zien. Hij heeft prachtig vast voor gestaan op een paar fazanten en zelfs op het haas! Hij heeft een haas kunnen apporteren maar helaas werd een andere haas niet gerespecteerd en werd het land uit gehetzt...
In de hoge groenbemesting dacht ik: 'wat heeft Tobor nou op zijn kop'? Maar dat bleek Tobor helemaal niet te zijn, maar een prachtig zwart reebokje met een geweitje die rakelings langs mij liep.
Een klein tableau dit keer: Eén haas, twee fazanten en een eend. Helaas geen actiefoto's gemaakt, nog wel even van toen we klaar waren:

Tobor droomt nog na:
'Daar halverwege, aan de linker kant, zaten twee mooie hennetjes tussen de wortels... Gelukkig hebben ze die niet geschoten, kan ik ze de volgende keer nog eens mooi opzoeken.'

Moe koppie.
Tobor heeft weer veel werk verzet.