Welkom op de blog van Tobor en Henzen.


EINO (BAAKE) VAN HET ZONNEBEEKBOS & FILU (TOBOR) VOM FLÖRBACH

Welkom op de blog van Tobor en Baake,

Deze blog ben ik, Jarina Kisjes, begonnen als soort van 'foto- en verhalenalbum' om alles wat ik met mijn honden meemaak te delen met anderen. Filu vom Flörbach (Tobor) voldoet aan alle voorwaarden van de Nederlandse Grote Munsterlander Vereniging ( www.grotemunsterlander.nl ) om op de dekreuenlijst te mogen staan, toen hij 9 jaar was heb ik hem er af gehaald. Tobor heeft twee keer voor nakomelingen gezorgd en is zelfs al overgrootvader.
Ik train nog zweetwerk met Tobor en hij wordt veelvuldig ingezet tijdens de jacht op kleinwild en bij schadebestrijding. Tobor en ik staan samen op de zweethondenlijst.

Eino (Baake) van het Zonnebeekbos doet het ook heel erg goed! Hij heeft al erg veel leuks laten zien, zowel op de wedstrijden als in de jacht. Met alleen maar podiumplaatsen op de wedstrijden laat hij zijn talenten zien, zo ook in de jacht.
Het is genieten met dit duo.


Mocht u opmerkingen hebben, reactie willen geven of iets anders willen vragen: jarinakisjes@gmail.com

woensdag 17 oktober 2012

Het jachtseizoen is begonnen!

Heerlijk... het jachtseizoen is begonnen!
Onze derde jachtdag, maar eerste jachtdag in Nederland, zit er op. Met 's ochtends echt herfstweer en veel regen hebben we niet veel wild gezien. Er staat ook nog erg veel dekking. 's Middags leek het daarentegen weer zomer en gingen de jassen uit. Dan toont het wild zich ook weer.
Kortom, een mooie eerste jachtdag.
Tobor heeft weer heerlijk gewerkt, heeft in de bieten en groenbemesting laten zien dat hij mooie slagen kan lopen. Als hij dat had laten zien op de veldwedstrijden... Maar meneer weet goed dat wanneer er geweren bij zijn er ook echt werk aan de winkel is. Hij weet het wild goed te vinden en heeft het zelfs een paar keer wind mee vast weten te zetten.

Tobor met een vermoeid koppie bij het tableau van onze eerste Nederlandse jachtdag:
konijn, canadagans, eend, twee fazanten waarvan de linker een jonge haan is die nog niet helemaal op kleur is, en een jonge duif die nog geen witte vlek in de nek heeft.