Welkom op de blog van Tobor en Henzen.


EINO (BAAKE) VAN HET ZONNEBEEKBOS & FILU (TOBOR) VOM FLÖRBACH

Welkom op de blog van Tobor en Baake,

Deze blog ben ik, Jarina Kisjes, begonnen als soort van 'foto- en verhalenalbum' om alles wat ik met mijn honden meemaak te delen met anderen. Filu vom Flörbach (Tobor) voldoet aan alle voorwaarden van de Nederlandse Grote Munsterlander Vereniging ( www.grotemunsterlander.nl ) om op de dekreuenlijst te mogen staan, toen hij 9 jaar was heb ik hem er af gehaald. Tobor heeft twee keer voor nakomelingen gezorgd en is zelfs al overgrootvader.
Ik train nog zweetwerk met Tobor en hij wordt veelvuldig ingezet tijdens de jacht op kleinwild en bij schadebestrijding. Tobor en ik staan samen op de zweethondenlijst.

Eino (Baake) van het Zonnebeekbos doet het ook heel erg goed! Hij heeft al erg veel leuks laten zien, zowel op de wedstrijden als in de jacht. Met alleen maar podiumplaatsen op de wedstrijden laat hij zijn talenten zien, zo ook in de jacht.
Het is genieten met dit duo.


Mocht u opmerkingen hebben, reactie willen geven of iets anders willen vragen: jarinakisjes@gmail.com

zaterdag 22 september 2012

Op de duiven.

Even een paar uurtjes op de duiven. Beginnend jager Jos mocht voor het eerst mee op jacht. Samen met hem heb ik het jachtexamen gedaan. Hij was geslaagd en helaas was ik gezakt op het onderdeel hagelschieten. De rest heb ik allemaal wel gehaald en heb daar deelbewijzen voor gekregen. Volgend jaar herkansing. Maar... ik kan samen met Tobor toch nog genoeg doen en dat vind ik ook het leukst, lekker met mijn hond werken.
Jos heeft zijn eerste drie duiven en een kauw geschoten en straalde van oor tot oor.

Tobor op post. Hij ligt in de eerste rij mais, ik ben in de tweede rij gaan zitten.
Op één schot afstand zit ik tussen twee geweren.

Er vlogen niet heel erg veel duiven. Dan heb je tijd om even wat anders te doen: Fotootje maken van de rij mais waarin ik zat.

En.... toen schoot Jos zijn eerste duif!!!
Daarmee hebben we hem gefeliciteerd en blij dat hij was!

Tobor moest even zoeken voor hij de duif had en ik had toen zelf het besef om het fototoestel te pakken...

Tobor bij het tableau: 6 duiven en 1 kauwtje.
Klein tableau maar er vloog ook niet veel. Geeft niet want Jos heeft zijn eerste schoten kunnen lossen.


Traditie: Je eerste stuk wild moet beloond worden met champagne!

Moet nog even vermelden dat ik helemaal trots was op Jos maar ook op Tobor. Eén duif viel heel erg moeilijk, we denken ergens in het riet, achter de mais. Hij heeft heel erg goed gezocht in het dichte riet. Op het moment dat ik dacht om de duif maar later na te zoeken kwam Tobor toch nog met de duif in de bek aan. Dat geeft een kick...!
Het kauwtje dat geschoten werd heeft hij ook mooi binnen gebracht. Waar hij die uiteindelijk vandaan heeft gehaald weten we ook niet, maar hij kwam er toch mee terug. Door de mais was het voor ons al moeilijk om te markeren, laat staan voor de hond.