Welkom op de blog van Tobor en Henzen.


EINO (BAAKE) VAN HET ZONNEBEEKBOS & FILU (TOBOR) VOM FLÖRBACH

Welkom op de blog van Tobor en Baake,

Deze blog ben ik, Jarina Kisjes, begonnen als soort van 'foto- en verhalenalbum' om alles wat ik met mijn honden meemaak te delen met anderen. Filu vom Flörbach (Tobor) voldoet aan alle voorwaarden van de Nederlandse Grote Munsterlander Vereniging ( www.grotemunsterlander.nl ) om op de dekreuenlijst te mogen staan, toen hij 9 jaar was heb ik hem er af gehaald. Tobor heeft twee keer voor nakomelingen gezorgd en is zelfs al overgrootvader.
Ik train nog zweetwerk met Tobor en hij wordt veelvuldig ingezet tijdens de jacht op kleinwild en bij schadebestrijding. Tobor en ik staan samen op de zweethondenlijst.

Eino (Baake) van het Zonnebeekbos doet het ook heel erg goed! Hij heeft al erg veel leuks laten zien, zowel op de wedstrijden als in de jacht. Met alleen maar podiumplaatsen op de wedstrijden laat hij zijn talenten zien, zo ook in de jacht.
Het is genieten met dit duo.


Mocht u opmerkingen hebben, reactie willen geven of iets anders willen vragen: jarinakisjes@gmail.com

zondag 16 september 2012

Ochtendgloren in de sloot.

Eendenjacht!!!
Na de KNJV-proeven wil je wel weer eens 'het echte werk'. Afgelopen zaterdagochtend hebben Anton (met geweer) en ik (met Tobor) twee uurtjes in de sloot gezeten, wachten tot de eenden binnen schot zouden komen. Eerst in het donker een plekje zoeken in het riet, op één schot afstand van het geweer, en dan wachten tot de zon op komt en de eerste eenden in komen vliegen. Altijd weer prachtig om te horen en te zien hoe de wereld langzaam tot leven komt. Het duurde best lang tot er wat vloog maar Tobor hield zich heerlijk rustig:

Tobor op post. Hij ziet alles vliegen.

Anton schoot een Canadagans en deze zeilde nog iets verder door, over het water, op de stoppels.
Tobor staat er al bij.


Tobor op de terugweg met de Canadagans...

...Door het dichte riet met die enorme gans...

...Door de zwarte moddersloot, kijk wat een spoor hij maakt...

...Gans is binnen.

Ook een eend viel aan de andere kant van de sloot.

Anton zei dat ik het netjes af moest werken... Daar heeft hij helemaal gelijk in. Op jacht ben ik toch altijd wat makkelijker, binnen is binnen, en als ik nog wedstrijden met Tobor wil lopen moet ik misschien toch iets meer opletten op de afwerking. Zie nu pas op de foto dat hij toch niet z'n gat op de grond heeft...

Dit was het tableau na twee uurtjes in de sloot: Eén canadagans, één kraai, vier duiven en drie eenden. Alles netjes binnengebracht door Tobor.

"En wat doe je dan met het wild?" Wordt er vaak gevraagd.
Twee eenden hebben we naar de boer gebracht, die heeft daar een lekkere maaltijd aan, de kraai en twee duiven gaan in de diepvries en worden later gebruikt voor de jachthondentraining.
De vogels op de foto worden geslacht:

Daar hebben wij zelf een (h)eerlijk stukje vlees van.