Welkom op de blog van Tobor en Henzen.


EINO (BAAKE) VAN HET ZONNEBEEKBOS & FILU (TOBOR) VOM FLÖRBACH

Welkom op de blog van Tobor en Baake,

Deze blog ben ik, Jarina Kisjes, begonnen als soort van 'foto- en verhalenalbum' om alles wat ik met mijn honden meemaak te delen met anderen. Filu vom Flörbach (Tobor) voldoet aan alle voorwaarden van de Nederlandse Grote Munsterlander Vereniging ( www.grotemunsterlander.nl ) om op de dekreuenlijst te mogen staan, toen hij 9 jaar was heb ik hem er af gehaald. Tobor heeft twee keer voor nakomelingen gezorgd en is zelfs al overgrootvader.
Ik train nog zweetwerk met Tobor en hij wordt veelvuldig ingezet tijdens de jacht op kleinwild en bij schadebestrijding. Tobor en ik staan samen op de zweethondenlijst.

Eino (Baake) van het Zonnebeekbos doet het ook heel erg goed! Hij heeft al erg veel leuks laten zien, zowel op de wedstrijden als in de jacht. Met alleen maar podiumplaatsen op de wedstrijden laat hij zijn talenten zien, zo ook in de jacht.
Het is genieten met dit duo.


Mocht u opmerkingen hebben, reactie willen geven of iets anders willen vragen: jarinakisjes@gmail.com

vrijdag 14 september 2012

2e B

Afgelopen 1 september heeft Tobor in Oldenzaal zijn 2e KNJV-B diploma gehaald. Dit was vlak voor onze vakantie vandaar dat ik het er nu pas op deze blog zet.
Ons doel hebben we net op één puntje na niet gehaald, dat was n.l. 68 punten lopen zodat we volgend jaar al in kunnen schrijven voor de MAP wedstrijden (Meervoudige Apporteer Proeven). Wil je daar aan mee doen moet je n.l. twee B-diploma's hebben gehaald waarvan eentje minimaal met 68 punten.
Volgend jaar dus eerst nog een paar KNJV-proeven lopen om die 68 punten te halen.


Als je naar Tobor zijn punten kijkt op zijn 3 KNJV-diploma's kom ik tot de conclusie dat meneer het allemaal toch goed onder de knie heeft, alleen is hij nog niet stabiel genoeg. De ene keer heeft hij een 10 en de andere keer op het zelfde onderdeel een 6. Ik had dit jaar toch nog niet mee gedaan met de MAP's omdat ik al vond dat hij daar nog niet klaar voor was, maar we blijven gewoon door trainen, vooral op flink wat verleidingen!!!