Welkom op de blog van Tobor en Henzen.


EINO (BAAKE) VAN HET ZONNEBEEKBOS & FILU (TOBOR) VOM FLÖRBACH

Welkom op de blog van Tobor en Baake,

Deze blog ben ik, Jarina Kisjes, begonnen als soort van 'foto- en verhalenalbum' om alles wat ik met mijn honden meemaak te delen met anderen. Filu vom Flörbach (Tobor) voldoet aan alle voorwaarden van de Nederlandse Grote Munsterlander Vereniging ( www.grotemunsterlander.nl ) om op de dekreuenlijst te mogen staan, toen hij 9 jaar was heb ik hem er af gehaald. Tobor heeft twee keer voor nakomelingen gezorgd en is zelfs al overgrootvader.
Ik train nog zweetwerk met Tobor en hij wordt veelvuldig ingezet tijdens de jacht op kleinwild en bij schadebestrijding. Tobor en ik staan samen op de zweethondenlijst.

Eino (Baake) van het Zonnebeekbos doet het ook heel erg goed! Hij heeft al erg veel leuks laten zien, zowel op de wedstrijden als in de jacht. Met alleen maar podiumplaatsen op de wedstrijden laat hij zijn talenten zien, zo ook in de jacht.
Het is genieten met dit duo.


Mocht u opmerkingen hebben, reactie willen geven of iets anders willen vragen: jarinakisjes@gmail.com

zondag 29 januari 2012

Laatste Jachtdag

Gisteren hebben we de laatste jachtdag gehad van dit jachtseizoen.
Ik had het fototoestel weer in de zak.... en die is er de hele dag niet uitgekomen...
Toen we klaar waren en opgepropt in het busje zaten dacht ik er pas aan en heb ik een uitgeputte Tobor nog geprobeerd te fotograferen:
Zooooooo moe!!!
En zoooooo lekker gewerkt!
Tableau: 8 eenden, 2 konijnen, 3 fazantenhanen en één duif.

Jammer dat het seizoen voorbij is maar ook wel lekker voor Tobor. Hij is mager van al het werk, hij is de helft van zijn beharing kwijt en hij moet weer wat op krachten komen.
Het was een goed seizoen, zijn allereerste volwaardige jachtseizoen, en hij heeft enorm veel ervaring opgedaan.

Het is een héérlijk (werk)beest.
Ik ben enorm trots op hem!