Welkom op de blog van Tobor en Henzen.


Welkom op de blog van Tobor en Baake,

Deze blog ben ik, Jarina Kisjes, begonnen als soort van 'foto- en verhalenalbum' om alles wat ik met mijn honden meemaak te delen met anderen. Filu vom Flörbach (Tobor) voldoet aan alle voorwaarden van de Nederlandse Grote Munsterlander Vereniging ( www.grotemunsterlander.nl ) om op de dekreuenlijst te mogen staan, nu met zijn 9 levensjaren heb ik hem er af gehaald. Tobor heeft twee keer voor nakomelingen gezorgd.
Ik train nog zweetwerk met Tobor en hij wordt veelvuldig ingezet tijdens de jacht op kleinwild en bij schadebestrijding. Tobor en ik staan samen op de zweethondenlijst.

Ondertussen doet Eino (Baake) van het Zonnebeekbos het ook heel erg goed! Hij heeft al erg veel leuks laten zien, zowel op de wedstrijden als in de jacht. Met alleen maar 2e plaatsen op de wedstrijden laat hij zijn talenten zien en in de jacht zou je bijna vergeten dat het nog een jonge hond is.
We genieten enorm van Tobor en Baake.


Mocht u opmerkingen hebben, reactie willen geven of iets anders willen vragen: jarinakisjes@gmail.com

maandag 25 mei 2020

Met Baake op de duiven

De duiven vielen in op graszaad en heb met Baake een aantal mooie apporten kunnen doen. Kan wel zeggen dat Baake een betrouwbare apporteur aan het worden is. Hij markeert de duiven goed en ze komen netjes binnen.
Eén apport wil ik er toch even uitlichten: Een duif fladderde nog een heel eind door, duidelijk ziek geschoten en windkracht 5 onder de vleugels. Baake mocht gaan. De duif vloog over- of in een rietkraag. Ik kon de duif niet meer volgen en daarna Baake ook niet meer. Het duurde even, maar maar zó fijn als je hem dan weer in volle galop terug ziet komen met een duif in de bek!