Welkom op de blog van Tobor en Henzen.


Welkom op de blog van Tobor en Baake,

Deze blog ben ik, Jarina Kisjes, begonnen als soort van 'foto- en verhalenalbum' om alles wat ik met mijn honden meemaak te delen met anderen. Filu vom Flörbach (Tobor) voldoet aan alle voorwaarden van de Nederlandse Grote Munsterlander Vereniging ( www.grotemunsterlander.nl ) om op de dekreuenlijst te mogen staan, nu met zijn 9 levensjaren heb ik hem er af gehaald. Tobor heeft twee keer voor nakomelingen gezorgd.
Ik train nog zweetwerk met Tobor en hij wordt veelvuldig ingezet tijdens de jacht op kleinwild en bij schadebestrijding. Tobor en ik staan samen op de zweethondenlijst.

Ondertussen doet Eino (Baake) van het Zonnebeekbos het ook heel erg goed! Hij heeft al erg veel leuks laten zien, zowel op de wedstrijden als in de jacht. Met alleen maar 2e plaatsen op de wedstrijden laat hij zijn talenten zien en in de jacht zou je bijna vergeten dat het nog een jonge hond is.
We genieten enorm van Tobor en Baake.


Mocht u opmerkingen hebben, reactie willen geven of iets anders willen vragen: jarinakisjes@gmail.com

vrijdag 10 januari 2020

Oogonderzoek Baake

Vandaag ben ik met Baake naar Breda gereden voor een ECVO oogonderzoek.
Op de tafel met het licht uit en een lampje schijnend in de ogen bleef Baake er maar rustig onder. De Dierenarts bleef wat mij betreft ook iets te rustig en inderdaad... niet het gewenste resultaat.

Baake is 'voorlopig niet vrij van cataract'. Diagnose: Post Polar Cataract.
Dit houdt in dat er op beide ogen littekenweefsel is geconstateerd van een bloedvat. Het kan zijn dat dit alleen littekenweefsel is en geen cataract. Er is echter iets geconstateerd dus de dierenarts kon Baake geen 'vrij' geven. Over een half jaar moet ik weer terug met Baake. Dan wordt er nog eens gekeken. Zijn de plekjes dan hetzelfde gebleven dan is het littekenweefsel. Zijn de plekjes groter geworden dan is het toch cataract.
Mocht het alleen littekenweefsel zijn dan moet een team van artsen van de Raad van Beheer naar Baake zijn ogen kijken en die kunnen dan eventueel Baake alsnog 'vrij' geven.

Gelukkig is het niet iets wat schadelijk is voor Baake zijn gezondheid. We hebben nog steeds een geweldige werkhond en knuffelhond. Met cataract is een plekje op de dekreuenlijst echter uitgesloten.

Wordt vervolgd...