Welkom op de blog van Tobor en Henzen.


EINO (BAAKE) VAN HET ZONNEBEEKBOS & FILU (TOBOR) VOM FLÖRBACH

Welkom op de blog van Tobor en Baake,

Deze blog ben ik, Jarina Kisjes, begonnen als soort van 'foto- en verhalenalbum' om alles wat ik met mijn honden meemaak te delen met anderen. Filu vom Flörbach (Tobor) voldoet aan alle voorwaarden van de Nederlandse Grote Munsterlander Vereniging ( www.grotemunsterlander.nl ) om op de dekreuenlijst te mogen staan, toen hij 9 jaar was heb ik hem er af gehaald. Tobor heeft twee keer voor nakomelingen gezorgd en is zelfs al overgrootvader.
Ik train nog zweetwerk met Tobor en hij wordt veelvuldig ingezet tijdens de jacht op kleinwild en bij schadebestrijding. Tobor en ik staan samen op de zweethondenlijst.

Eino (Baake) van het Zonnebeekbos doet het ook heel erg goed! Hij heeft al erg veel leuks laten zien, zowel op de wedstrijden als in de jacht. Met alleen maar podiumplaatsen op de wedstrijden laat hij zijn talenten zien, zo ook in de jacht.
Het is genieten met dit duo.


Mocht u opmerkingen hebben, reactie willen geven of iets anders willen vragen: jarinakisjes@gmail.com

vrijdag 25 oktober 2019

Eerste jachtdagen

De eerste jachtdagen van seizoen '19/'20 hebben we gehad. Wat hebben Tobor en Baake weer lekker kunnen werken. Tobor nog niet in conditie na een blessure, maar heeft al weer prachtig werk laten zien. We zijn blij om hem weer heerlijk door het veld te zien banjeren. Baake verrast ons ook. Met zijn slechts 15 maanden laat hij al werk zien wat je verwacht van een oudere hond. Natuurlijk is hij nog niet 'af'. Ik moet ook echt in acht houden dat hij nog zo jong is.

Op de eerste jachtdag is Baake zijn broertje mee geweest, Evar.


Deze loper heeft Baake zeker 400 meter achtervolgd. Ik vermoed dat de loper nog goed tegenstand heeft geboden omdat hij hem niet meteen wilde brengen. Levend kwam deze fazant binnen.

Deze haan heeft Tobor even hier voor strak voorgestaan.

De broertjes Evar en Baake. Ze kunnen nog steeds goed met elkaar overweg.Evar, Baake en Tobor.
De batterijen waren leeg...

Onze batterijen werden weer opgeladen.

Onze tweede jachtdag was vandaag. Vanmorgen waren Anton en ik gevraagd bij een andere jacht om op de ganzen te gaan. Hierbij heb ik Tobor meegenomen. M'n maatje bewees weer zeer trouw te zijn en heerlijk rustig op post.

Vanmiddag hebben we nog een paar blokken gedaan, bieten en een groenbemester. We hebben ook nog even op post gestaan bij een maisveld dat gedorst werd om een eventuele vos te kunnen arresteren maar die was niet thuis...


Tobor wacht geduldig tot ik mij geïnstalleerd had in de sloot. Daarna moest hij uiteraard ook onderin de sloot op zijn plaats.

 Tobor bij het tableau van vanmorgen.
Twee Canandaganzen, een woerd en een kraai.
Baake. Even er voor voorgestaan, maar de fazant was weggelopen. Deze prutste hij er alsnog uit en werd geschoten. Omdat hij vorige week flink wat tegenwerking heeft gehad van een fazant duurde het even voor hij deze durfde op te pakken.

Baake kon nog wel zien waar ik was.