Welkom op de blog van Tobor en Henzen.


Welkom op de blog van Tobor en Baake,

Deze blog ben ik, Jarina Kisjes, begonnen als soort van 'foto- en verhalenalbum' om alles wat ik met mijn honden meemaak te delen met anderen. Filu vom Flörbach (Tobor) voldoet aan alle voorwaarden van de Nederlandse Grote Munsterlander Vereniging ( www.grotemunsterlander.nl ) om op de dekreuenlijst te mogen staan, nu met zijn 9 levensjaren heb ik hem er af gehaald. Tobor heeft twee keer voor nakomelingen gezorgd.
Ik train nog zweetwerk met Tobor en hij wordt veelvuldig ingezet tijdens de jacht op kleinwild en bij schadebestrijding. Tobor en ik staan samen op de zweethondenlijst.

Ondertussen doet Eino (Baake) van het Zonnebeekbos het ook heel erg goed! Hij heeft al erg veel leuks laten zien, zowel op de wedstrijden als in de jacht. Met alleen maar 2e plaatsen op de wedstrijden laat hij zijn talenten zien en in de jacht zou je bijna vergeten dat het nog een jonge hond is.
We genieten enorm van Tobor en Baake.


Mocht u opmerkingen hebben, reactie willen geven of iets anders willen vragen: jarinakisjes@gmail.com

maandag 16 september 2019

Baake HZP 'bestanden'

Gisteren hebben Baake en ik meegedaan aan de HZP in Rheinland. Wat een dag was dat!
Oh wat was ik bloedje nerveus. Ik weet dat Baake het kan maar hij heeft ook wel eens wat kuren. Hij is nog èrg jong, net 14 maanden, dus nog niet geheel stabiel. Dat maakt het dan ook erg spannend.
Maar meneertje heeft het boven verwachting goed gedaan. Wat een heerlijk beest heb ik in handen maar we gaan hem omdopen tot Jopie (naar Joop Zoetemelk) want ook hier hebben we weer een tweede plaats behaald. Het is niet dat ik er niet blij mee ben, in tegendeel! Maar het is echt wel heel erg frappant dat Baake alleen maar 2e plaatsen oogst.
Gehaald, dus 'bestanden'.

Er zijn maar weinig foto's gemaakt die dag. Anton was mee ter ondersteuning en die werd zenuwachtig om naar mij en Baake te kijken. Daardoor is hij vergeten foto's te maken en de foto's die hij heeft gemaakt zijn bewogen... 

Kortom, een grandioze dag!

Baake geeft mij het konijn die hij prachtig heeft gevonden middels de sleep.
Hij krijgt dan ook een kus op z'n kop.


Ik neem de beker en oorkonde in ontvangst.
Super trots!

Foto gemaakt door Willy Ghys


Prachtige punten!