Welkom op de blog van Tobor en Henzen.


EINO (BAAKE) VAN HET ZONNEBEEKBOS & FILU (TOBOR) VOM FLÖRBACH

Welkom op de blog van Tobor en Baake,

Deze blog ben ik, Jarina Kisjes, begonnen als soort van 'foto- en verhalenalbum' om alles wat ik met mijn honden meemaak te delen met anderen. Filu vom Flörbach (Tobor) voldoet aan alle voorwaarden van de Nederlandse Grote Munsterlander Vereniging ( www.grotemunsterlander.nl ) om op de dekreuenlijst te mogen staan, toen hij 9 jaar was heb ik hem er af gehaald. Tobor heeft twee keer voor nakomelingen gezorgd en is zelfs al overgrootvader.
Ik train nog zweetwerk met Tobor en hij wordt veelvuldig ingezet tijdens de jacht op kleinwild en bij schadebestrijding. Tobor en ik staan samen op de zweethondenlijst.

Eino (Baake) van het Zonnebeekbos doet het ook heel erg goed! Hij heeft al erg veel leuks laten zien, zowel op de wedstrijden als in de jacht. Met alleen maar podiumplaatsen op de wedstrijden laat hij zijn talenten zien, zo ook in de jacht.
Het is genieten met dit duo.


Mocht u opmerkingen hebben, reactie willen geven of iets anders willen vragen: jarinakisjes@gmail.com

zaterdag 20 juli 2019

Duiventijd

De duiventijd is duidelijk aan de gang. Op bepaalde velden en bepaalde momenten zie je duiventrek. De duiven eten lekker van al het graan, vallen in op de stoppels en eten hun krop vol. Om de boeren te helpen proberen we met het behulp van geweer de schade te beperken. Tobor liep wat mank omdat hij waarschijnlijk iets overzet heeft. Daarom daarna op pad met Baake. Met zo'n jonge hond laat ik het geweer thuis en zit ik met hem in een hutje iets verder op van het geweer. Hij heeft al door dat er op een schot iets kan vallen. Moeilijker voor hem is om te begrijpen dat er niet altijd iets valst. Rust houden is dan erg belangrijk. Baake weet nu al dat er iets te halen valt als er na een schot ook een plof volgt en dat hij daarna de duif mag gaan halen. Moeilijk is het nog om de duif goed op te pakken als de duif nog min of meer leeft. Deze stribbelt uiteraard wat tegen en dan heb je gelijk een bek vol met veren.

Tobor met kraai

Dank je wel Tobor

Tobor met duif

Resultaat van een avondje.

Baake met duif

Baake en ik

Concentratie

Baake bij het tableau. Prachtige ervaring!
Resultaat van een middagje