Welkom op de blog van Tobor en Henzen.


Welkom op de blog van Tobor en Baake,

Deze blog ben ik, Jarina Kisjes, begonnen als soort van 'foto- en verhalenalbum' om alles wat ik met mijn honden meemaak te delen met anderen. Filu vom Flörbach (Tobor) voldoet aan alle voorwaarden van de Nederlandse Grote Munsterlander Vereniging ( www.grotemunsterlander.nl ) om op de dekreuenlijst te mogen staan, nu met zijn 9 levensjaren heb ik hem er af gehaald. Tobor heeft twee keer voor nakomelingen gezorgd.
Ik train nog zweetwerk met Tobor en hij wordt veelvuldig ingezet tijdens de jacht op kleinwild en bij schadebestrijding. Tobor en ik staan samen op de zweethondenlijst.

Ondertussen doet Eino (Baake) van het Zonnebeekbos het ook heel erg goed! Hij heeft al erg veel leuks laten zien, zowel op de wedstrijden als in de jacht. Met alleen maar 2e plaatsen op de wedstrijden laat hij zijn talenten zien en in de jacht zou je bijna vergeten dat het nog een jonge hond is.
We genieten enorm van Tobor en Baake.


Mocht u opmerkingen hebben, reactie willen geven of iets anders willen vragen: jarinakisjes@gmail.com

zaterdag 6 juli 2019

Baake ervaring opdoen op de duiven

Met een jonge hond vind ik het altijd het leukst om praktijkervaring op te laten doen. Ze hebben het altijd zo snel door! Met Baake vanmiddag even meegeweest op de duiven. Zelf het geweer niet mee en een klein stukje verderop van het geweer in de dekking gezeten. Meneertje ziet al alles vliegen en weet al wat de bedoeling is. Vlindertjes zijn echter ook nog steeds zeer in trek bij hem.
Een geschoten duif viel even buiten de lokkers. Baake mocht gaan en vertrok op zicht want hij heeft alle lokkers gezien, ook de zwiepers. Terwijl hij er toch bij was toen we ze neer zetten. Ik ben zelf ook mee uit de dekking gekomen en heb gezorgd dat hij onder de wind kwam. Gelijk pakte hij verwaaiing, pakt de duif op en brengt hem vlot en geeft hem zittend af. Super! Het hoeft niet veel te zijn, maar hier heeft hij weer van geleerd.

Deze foto's op goed geluk genomen.
Moest mij bezig houden met Baake.

Baake op post.

Hij weet al waar hij op moet letten.