Welkom op de blog van Tobor en Henzen.


Welkom op de blog van Tobor en Baake,

Deze blog ben ik, Jarina Kisjes, begonnen als soort van 'foto- en verhalenalbum' om alles wat ik met mijn honden meemaak te delen met anderen. Filu vom Flörbach (Tobor) voldoet aan alle voorwaarden van de Nederlandse Grote Munsterlander Vereniging ( www.grotemunsterlander.nl ) om op de dekreuenlijst te mogen staan, nu met zijn 9 levensjaren heb ik hem er af gehaald. Tobor heeft twee keer voor nakomelingen gezorgd.
Ik train nog zweetwerk met Tobor en hij wordt veelvuldig ingezet tijdens de jacht op kleinwild en bij schadebestrijding. Tobor en ik staan samen op de zweethondenlijst.

Ondertussen doet Eino (Baake) van het Zonnebeekbos het ook heel erg goed! Hij heeft al erg veel leuks laten zien, zowel op de wedstrijden als in de jacht. Met alleen maar 2e plaatsen op de wedstrijden laat hij zijn talenten zien en in de jacht zou je bijna vergeten dat het nog een jonge hond is.
We genieten enorm van Tobor en Baake.


Mocht u opmerkingen hebben, reactie willen geven of iets anders willen vragen: jarinakisjes@gmail.com

vrijdag 7 juni 2019

Duivenseizoen van start

Het duivenseizoen is van start gegaan. De boeren beginnen te bellen. Meestal is dit voor de graangewassen, maar nu al vallen de duiven in op de bonen die net boven de grond uit komen en ook op de luzerne.
Met Baake hebben we al heel eventjes gezeten. Hij heeft 2 duiven mogen apporteren. De eerste dook hij op met zijn voorpoten en moest Baake toch overtuigen dat het de bedoeling was dat hij hem zou brengen. Dat heeft hij ook gedaan. De tweede duif ging al een stuk beter, die pakte hij op en kwam die zonder twijfel netjes brengen. Hij is een snelle leerling!
Stil zitten op post is nog even moeilijk maar hij heeft ook nog niet zo goed door wat we nou eigenlijk samen aan het doen zijn in dat kleine hutje. Dat leert hij snel genoeg!
Baake en ik in de hut.


Met Tobor heb ik ook even gezeten, die weet drommels goed waar we mee bezig zijn. Eerste rang ligt hij het liefst en wil daarbij nog wel eens flink smokkelen om maar niets te hoeven missen van wat er vliegt (of valt)

Tobor met zijn neus vooraan. Hij smokkelt daarbij zo vaak dat de plek die redelijk begroeid was en goed dekking gaf, nu een open plek is geworden.

Duif komt binnen, op de luzerne


Tobor