Welkom op de blog van Tobor en Henzen.


EINO (BAAKE) VAN HET ZONNEBEEKBOS & FILU (TOBOR) VOM FLÖRBACH

Welkom op de blog van Tobor en Baake,

Deze blog ben ik, Jarina Kisjes, begonnen als soort van 'foto- en verhalenalbum' om alles wat ik met mijn honden meemaak te delen met anderen. Filu vom Flörbach (Tobor) voldoet aan alle voorwaarden van de Nederlandse Grote Munsterlander Vereniging ( www.grotemunsterlander.nl ) om op de dekreuenlijst te mogen staan, toen hij 9 jaar was heb ik hem er af gehaald. Tobor heeft twee keer voor nakomelingen gezorgd en is zelfs al overgrootvader.
Ik train nog zweetwerk met Tobor en hij wordt veelvuldig ingezet tijdens de jacht op kleinwild en bij schadebestrijding. Tobor en ik staan samen op de zweethondenlijst.

Eino (Baake) van het Zonnebeekbos doet het ook heel erg goed! Hij heeft al erg veel leuks laten zien, zowel op de wedstrijden als in de jacht. Met alleen maar podiumplaatsen op de wedstrijden laat hij zijn talenten zien, zo ook in de jacht.
Het is genieten met dit duo.


Mocht u opmerkingen hebben, reactie willen geven of iets anders willen vragen: jarinakisjes@gmail.com

donderdag 25 april 2019

Baake zijn eerste veldwedstrijd

Baake zijn eerste veldwedstrijd was door ons zelf georganiseerd, voor de NGMV, in ons eigen jachtveld. Ben blij met wat hij heeft laten zien met net 9 maanden. Hij loopt om wild te vinden. Het is allemaal nog niet zo super netjes maar ja... 
De eerste loop kon beter vond ik zelf. Hij was iets te veel op mij gericht en nam daardoor niet echt de ruimte die ik van hem verwachte. Bij de tweede loop liet hij dat meer zien, die was beter. De keurmeester had een haan naar voren zien lopen dus we wisten dat er iets zou zitten. Zou Baake die vinden en kunnen voorstaan? Waar ik blij mee was is dat hij geen loopspoor heeft gelopen. Hij zette op een gegeven moment wel zijn neus aan de grond en heb hem daarvan afgehaald en hem nog een slag laten maken. Dat ging goed en kwam net onder de wind uit bij de haan. Hij stond een fractie voor maar de haan vloog gelijk weg. Wat wil je, deze was al aan de wandel. Ik was blij en dacht toch misschien wel een puntje gemaakt te hebben maar de keurmeester vond dit blijkbaar niet. Erg jammer.... heb al kwalificaties voor minder gezien... Maar ja...
Ben in ieder geval zeer blij met wat Baake bij zijn eerste wedstrijd heeft laten zien. Op naar de volgende!

Er zijn deze dag foto's gemaakt door Saar de Meulenaere: