Welkom op de blog van Tobor en Henzen.


Welkom op de blog van Tobor,

Deze blog ben ik, Jarina Kisjes, begonnen als soort van 'foto- en verhalenalbum' om alles wat ik met mijn honden meemaak te delen met anderen. Filu vom Flörbach (Tobor) voldoet aan alle voorwaarden van de Nederlandse Grote Munsterlander Vereniging ( www.grotemunsterlander.nl ) om op de dekreuenlijst te mogen staan, ik had hem nadat hij een prostaatprobleempje kreeg er af gehaald, maar nu is hij weer op en top reu en staat hij er weer op. Tobor heeft twee keer voor nakomelingen gezorgd.
Ik train nog zweetwerk met Tobor en hij wordt veelvuldig ingezet tijdens de jacht op kleinwild en bij schadebestrijding.

Ondertussen is Eino (Baake) van het Zonnebeekbos bij ons komen wonen. We zijn erg benieuwd wat hij voor ons in petto heeft. Hij heeft al kennis gemaakt met de jacht en weet al heel erg goed waarom hij een jachthond is.


Mocht u opmerkingen hebben, reactie willen geven of iets anders willen vragen: jarinakisjes@gmail.com

zaterdag 9 februari 2019

Op de kraaien

Net aan de andere kant van de weg, bij de buren in de jacht, zitten ontzettend veel kraaien. Helaas doen ze bij ons in het veld ook veel schade maar vanmorgen hebben we toch eens geprobeerd of we ze konden lokken. Er is hier echter een tulpenveld waar een zeil overheen ligt. Ook hier hebben de kraaien al wat gaten in gepikt. We konden hierbij geen hond inzetten anders zou deze het zeil kapot lopen. Dan maar gokken op de nazoek.
Omdat je op deze manier niet direct een hond kan sturen zijn we helaas twee kraaien kwijt geraakt. Nergens te vinden! Maar ja... tussen het schot en de nazoek was er al heel wat tijd verstreken. Jammer  vind ik dat altijd, het wild moet binnen komen. We hebben er echter alles aan gedaan om het te vinden.

Eerst Baake ingezet, hij heeft er twee gevonden. Er moest nog een derde liggen maar Baake tekende nergens en vond daar verder niets. Daarna Tobor ook nog eens laten zoeken op die plek maar die vond daar ook niets. Gelukkig maar want dan heeft Baake het goed gedaan, maar ook helaas want volgens ons moest er hier nog wel eentje liggen.

Tobor heeft er daarna nog twee binnen gehaald en ook in de dichte rietkant moest er volgens ons nog eentje liggen maar ook deze was ook nergens te bekennen. 

Deze kraai wist ik zeker te liggen en heb Baake onder de wind gebracht. Hij vond hem meteen en bracht hem redelijk netjes bij mij.


Deze kraai was net aan de rand van het water gevallen. Deze werd met een klein beetje aanmoediging binnen gebracht.

  
Ik wilde de kraai staand aannemen maar Baake laat alleen los als hij zit... :-)

 Tobor heeft een kraai in de rietkraai gevonden.

Ja Tobor, we hebben het gezien...