Welkom op de blog van Tobor en Henzen.


EINO (BAAKE) VAN HET ZONNEBEEKBOS & FILU (TOBOR) VOM FLÖRBACH

Welkom op de blog van Tobor en Baake,

Deze blog ben ik, Jarina Kisjes, begonnen als soort van 'foto- en verhalenalbum' om alles wat ik met mijn honden meemaak te delen met anderen. Filu vom Flörbach (Tobor) voldoet aan alle voorwaarden van de Nederlandse Grote Munsterlander Vereniging ( www.grotemunsterlander.nl ) om op de dekreuenlijst te mogen staan, toen hij 9 jaar was heb ik hem er af gehaald. Tobor heeft twee keer voor nakomelingen gezorgd en is zelfs al overgrootvader.
Ik train nog zweetwerk met Tobor en hij wordt veelvuldig ingezet tijdens de jacht op kleinwild en bij schadebestrijding. Tobor en ik staan samen op de zweethondenlijst.

Eino (Baake) van het Zonnebeekbos doet het ook heel erg goed! Hij heeft al erg veel leuks laten zien, zowel op de wedstrijden als in de jacht. Met alleen maar podiumplaatsen op de wedstrijden laat hij zijn talenten zien, zo ook in de jacht.
Het is genieten met dit duo.


Mocht u opmerkingen hebben, reactie willen geven of iets anders willen vragen: jarinakisjes@gmail.com

zondag 27 januari 2019

Jacht

Afgelopen jachtseizoen heb ik niet zo veel gepost op mijn blog.
Hoe dat komt? Geen idee, gewoon wat minder foto's gemaakt dan anders. Ben ook minder vaak weggeweest met Tobor. Hij wordt een dagje ouder en we merken toch wel dat hij al heel veel 'vlieguren' heeft gemaakt en dat het herstel dan ook langer duurt. Ik heb daarom besloten hem nog maar één keer in de week in te zetten. Dat heeft goed gewerkt.
Baake is nog lerende en die heb ik af en toe eens een beetje laten proeven aan de jacht. Ik moet zeggen dat hij al heel wat ervaring heeft opgedaan en nu al niet onder doet voor menig jachthond die ik heb gezien in de jacht. Ben nu al trots op dat kleine ding.

Hier een paar foto's van afgelopen jachtseizoen:
Voor het eerst op post met Baake. Dat vond hij maar vreemd...

Zijn eerste eend en dat werd nog een sleepje ook.

Het koste wat moeite maar hij is binnen.

Op post met Tobor. Er werd een haas geschoten.


Goedzo Tobor!

Tobor. Op post

Bij een andere jachtdag werd er een vos geschoten. Baake uit m'n bus gehaald en even laten kennis maken. Het was een vreselijk stinkende rekel.

Dit was een prachtig apport van Baake. De fazant had hij niet zien vallen maar zijn neus maakte overuren. De fazant had hij snel te pakken en bracht hem meteen naar mij. Loslaten wilde hij liever niet maar met wat geduld en beloning is dat ook goed afgesloten.
Die oogjes...!