Welkom op de blog van Tobor en Henzen.


Welkom op de blog van Tobor en Baake,

Deze blog ben ik, Jarina Kisjes, begonnen als soort van 'foto- en verhalenalbum' om alles wat ik met mijn honden meemaak te delen met anderen. Filu vom Flörbach (Tobor) voldoet aan alle voorwaarden van de Nederlandse Grote Munsterlander Vereniging ( www.grotemunsterlander.nl ) om op de dekreuenlijst te mogen staan, nu met zijn 9 levensjaren heb ik hem er af gehaald. Tobor heeft twee keer voor nakomelingen gezorgd.
Ik train nog zweetwerk met Tobor en hij wordt veelvuldig ingezet tijdens de jacht op kleinwild en bij schadebestrijding. Tobor en ik staan samen op de zweethondenlijst.

Ondertussen doet Eino (Baake) van het Zonnebeekbos het ook heel erg goed! Hij heeft al erg veel leuks laten zien, zowel op de wedstrijden als in de jacht. Met alleen maar 2e plaatsen op de wedstrijden laat hij zijn talenten zien en in de jacht zou je bijna vergeten dat het nog een jonge hond is.
We genieten enorm van Tobor en Baake.


Mocht u opmerkingen hebben, reactie willen geven of iets anders willen vragen: jarinakisjes@gmail.com

vrijdag 11 januari 2019

Herintroductie Tobor op de dekreuenlijst NGMV

Tobor kreeg in 2015 last van zijn prostaat. Redelijk normaal blijkbaar voor een reu maar had er zelf nog niet mee te maken gehad bij mijn andere reuen. De dierenarts wilde hem gelijk castreren maar heb zelf de keuze gemaakt om Tobor een implantaat te laten geven en daarna kijken of de klachten terug zouden komen of niet. De klachten zijn gelukkig weggebleven en meneer is weer op-en-top reu dus in overleg met de fokbegeleidingscommissie van de NGMV mocht Tobor weer op de lijst.
Uit de twee nesten die Tobor al heeft gehad met twee verschillende teven zijn hele mooie honden gekomen met goede karakters. Twee zonen van Tobor zitten bij mij op training en zijn twee heerlijke harde werkers en super lief.
Wie weet wat de toekomst nog gaat brengen...