Welkom op de blog van Tobor en Henzen.


Welkom op de blog van Tobor,

Deze blog ben ik, Jarina Kisjes, begonnen als soort van 'foto- en verhalenalbum' om alles wat ik met mijn honden meemaak te delen met anderen. Filu vom Flörbach (Tobor) voldoet aan alle voorwaarden van de Nederlandse Grote Munsterlander Vereniging ( www.grotemunsterlander.nl ) om op de dekreuenlijst te mogen staan, ik had hem nadat hij een prostaatprobleempje kreeg er af gehaald, maar nu is hij weer op en top reu en staat hij er weer op. Tobor heeft twee keer voor nakomelingen gezorgd.
Ik train nog zweetwerk met Tobor en hij wordt veelvuldig ingezet tijdens de jacht op kleinwild en bij schadebestrijding.

Ondertussen is Eino (Baake) van het Zonnebeekbos bij ons komen wonen. We zijn erg benieuwd wat hij voor ons in petto heeft. Hij heeft al kennis gemaakt met de jacht en weet al heel erg goed waarom hij een jachthond is.


Mocht u opmerkingen hebben, reactie willen geven of iets anders willen vragen: jarinakisjes@gmail.com

vrijdag 23 november 2018

Eerste jachtdagen seizoen ‘18/‘19

De eerste jachtdagen hebben we weer gehad. Het is raar en emotioneel zwaar zonder Henzen. Aan de andere kant ook weer super leuk om Baake al te laten ervaren hoe het is op jacht.
Tobor draait op ervaring maar is helaas ook al geblesseerd geweest. Baake moet nog veel leren maar laat nu al zien dat hij een echte jachthond gaat worden.

De allereerste fazant van het seizoen was voor Tobor

Baake had samen met Tobor het riet uitgekamdTobor brengt fazant binnen


Hieronder drie foto’s van Baake die een fazant naar mij brengt en zittend afgeeft!
Echt super!
De fazant was al binnengebracht door Tobor en had ik voor Baake nog even weggelegd