Welkom op de blog van Tobor en Henzen.


Welkom op de blog van Tobor en Baake,

Deze blog ben ik, Jarina Kisjes, begonnen als soort van 'foto- en verhalenalbum' om alles wat ik met mijn honden meemaak te delen met anderen. Filu vom Flörbach (Tobor) voldoet aan alle voorwaarden van de Nederlandse Grote Munsterlander Vereniging ( www.grotemunsterlander.nl ) om op de dekreuenlijst te mogen staan, nu met zijn 9 levensjaren heb ik hem er af gehaald. Tobor heeft twee keer voor nakomelingen gezorgd.
Ik train nog zweetwerk met Tobor en hij wordt veelvuldig ingezet tijdens de jacht op kleinwild en bij schadebestrijding. Tobor en ik staan samen op de zweethondenlijst.

Ondertussen doet Eino (Baake) van het Zonnebeekbos het ook heel erg goed! Hij heeft al erg veel leuks laten zien, zowel op de wedstrijden als in de jacht. Met alleen maar 2e plaatsen op de wedstrijden laat hij zijn talenten zien en in de jacht zou je bijna vergeten dat het nog een jonge hond is.
We genieten enorm van Tobor en Baake.


Mocht u opmerkingen hebben, reactie willen geven of iets anders willen vragen: jarinakisjes@gmail.com

vrijdag 27 juli 2018

Met Henzen op de kraaien

Zo af en toe gaan we op de kraaien. Niet te vaak anders raken de kraaien er aan gewend maar soms moet het echt wel. Het wordt al vroeg licht dus moeten we er al heel vroeg zitten. 'Gekkenwerk' denk je op dat moment, maar als er een mooi tableau ligt aan het eind van de morgen dan weet je dat je niet voor niets zo vroeg bent opgestaan. De boer is weer blij want die meldde schade en er zijn wat minder jonge beestjes 'de pineut'.

Henzen zoekt z'n eigen plek waarvandaan hij alles redelijk goed in de gaten kan houden. Hij lag hier ook nog mooi uit zicht voor inkomende kraaien.

Deze kraai gaf nog even een weerwoord aan Henzen maar verloor het uiteindelijk toch.

Henzen komt altijd mooi vlot terug.

Goedzo Henzen!

Wat toch weer een knappe vent!

Bovenstaande foto en onder ook, Henzen wil eigenlijk liever de kraai zelf houden.


Van deze poten moet je geen krauw krijgen...

We hebben deze morgen met drie geweren gezeten.
Dit levert dan een mooi tableau op.

Bij ons vloog het niet meer maar in de verte wel, toch Henzen?