Welkom op de blog van Tobor en Henzen.


Welkom op de blog van Tobor en Baake,

Deze blog ben ik, Jarina Kisjes, begonnen als soort van 'foto- en verhalenalbum' om alles wat ik met mijn honden meemaak te delen met anderen. Filu vom Flörbach (Tobor) voldoet aan alle voorwaarden van de Nederlandse Grote Munsterlander Vereniging ( www.grotemunsterlander.nl ) om op de dekreuenlijst te mogen staan, nu met zijn 9 levensjaren heb ik hem er af gehaald. Tobor heeft twee keer voor nakomelingen gezorgd.
Ik train nog zweetwerk met Tobor en hij wordt veelvuldig ingezet tijdens de jacht op kleinwild en bij schadebestrijding. Tobor en ik staan samen op de zweethondenlijst.

Ondertussen doet Eino (Baake) van het Zonnebeekbos het ook heel erg goed! Hij heeft al erg veel leuks laten zien, zowel op de wedstrijden als in de jacht. Met alleen maar 2e plaatsen op de wedstrijden laat hij zijn talenten zien en in de jacht zou je bijna vergeten dat het nog een jonge hond is.
We genieten enorm van Tobor en Baake.


Mocht u opmerkingen hebben, reactie willen geven of iets anders willen vragen: jarinakisjes@gmail.com

zondag 20 augustus 2017

Henzen SJP-B diploma

Gisteren hebben Henzen en ik een SJP-B diploma gehaald in Haaften, georganiseerd door de NGMV. Het was als vanouds een gezellige dag, mooie locatie waarbij de proeven niet altijd even makkelijk waren. Er lagen bijvoorbeeld erg veel schapenkeutels op het veld van het volgen en vooruitsturen, het over water bleek voor velen een ondoenlijke opgave, daar zijn de meeste nullen gevallen. Gelukkig heeft Henzen alles goed volbracht, hoewel we hier en daar erg veel puntjes hebben laten liggen, bijvoorbeeld op het houden van de aangewezen plaats waarbij Henzen is gaan zitten en onrustig was doordat hij redelijk fel stond aan het begin van de dag en graag wilde werken. Maar ja... zo houden we nog wat over voor verbetering.
Vorige week hadden we een C-diploma omdat het markeren mis ging doordat hij insprong, dit keer ging dat weer goed. Zo is er altijd wel iets...

Henzen was blij met zijn beker.


Alle GM prijswinnaars

Henzen en ik waren blij met ons resultaat.