Welkom op de blog van Tobor en Henzen.


Welkom op de blog van Tobor en Baake,

Deze blog ben ik, Jarina Kisjes, begonnen als soort van 'foto- en verhalenalbum' om alles wat ik met mijn honden meemaak te delen met anderen. Filu vom Flörbach (Tobor) voldoet aan alle voorwaarden van de Nederlandse Grote Munsterlander Vereniging ( www.grotemunsterlander.nl ) om op de dekreuenlijst te mogen staan, nu met zijn 9 levensjaren heb ik hem er af gehaald. Tobor heeft twee keer voor nakomelingen gezorgd.
Ik train nog zweetwerk met Tobor en hij wordt veelvuldig ingezet tijdens de jacht op kleinwild en bij schadebestrijding. Tobor en ik staan samen op de zweethondenlijst.

Ondertussen doet Eino (Baake) van het Zonnebeekbos het ook heel erg goed! Hij heeft al erg veel leuks laten zien, zowel op de wedstrijden als in de jacht. Met alleen maar 2e plaatsen op de wedstrijden laat hij zijn talenten zien en in de jacht zou je bijna vergeten dat het nog een jonge hond is.
We genieten enorm van Tobor en Baake.


Mocht u opmerkingen hebben, reactie willen geven of iets anders willen vragen: jarinakisjes@gmail.com

dinsdag 14 februari 2017

Tobor zweetspoorproef F

Afgelopen woensdag heb ik met Tobor aan een zweetspoorproef F (500 meter, 24 uur oud) meegedaan. Hij liep eigenlijk best goed alleen jammer dat ik deze dag aan de andere kant van de lijn liep. Hoe ik Tobor ook vertrouw op jacht, deze dag liep het niet zoals gebruikelijk. Ik heb grote fouten gemaakt daar waar ik op m'n hond moest vertrouwen. We zijn bij het stuk gekomen maar het was met hangen en wurgen. De meest minimale score kregen we, 4e plaats goed met 50 punten. Naja... in ieder geval bij het stuk gekomen en de breuk in ontvangst mogen nemen.
Gewoon door blijven trainen!
De wedstrijd was prima georganiseerd door de Heidewachtel vereniging en het was een gezellige dag.
(foto's gemaakt door Greet de Bruijn)

De loting van de loopvolgorde.
Onderop het flesje stond bij mij een 7. Als laatste van de dag aan de beurt.

Uitleg van de aspirant keurmeester bij het wondbed.

Inspectie van het wondbed. Tobor kijkt aandachtig toe.

Tobor met z'n neus in het wondbed.

En daar gaan we...

Een 'Weidmannsheil' en overhandiging van de breuk. We zijn bij het stuk gekomen.Opgelucht dat we bij het stuk zijn gekomen.

4 van de 7 deelnemers hadden het gehaald deze dag.

De 4 die de breuk in ontvangst hebben mogen nemen samen met honden en de keurmeesters.