Welkom op de blog van Tobor en Henzen.


EINO (BAAKE) VAN HET ZONNEBEEKBOS & FILU (TOBOR) VOM FLÖRBACH

Welkom op de blog van Tobor en Baake,

Deze blog ben ik, Jarina Kisjes, begonnen als soort van 'foto- en verhalenalbum' om alles wat ik met mijn honden meemaak te delen met anderen. Filu vom Flörbach (Tobor) voldoet aan alle voorwaarden van de Nederlandse Grote Munsterlander Vereniging ( www.grotemunsterlander.nl ) om op de dekreuenlijst te mogen staan, toen hij 9 jaar was heb ik hem er af gehaald. Tobor heeft twee keer voor nakomelingen gezorgd en is zelfs al overgrootvader.
Ik train nog zweetwerk met Tobor en hij wordt veelvuldig ingezet tijdens de jacht op kleinwild en bij schadebestrijding. Tobor en ik staan samen op de zweethondenlijst.

Eino (Baake) van het Zonnebeekbos doet het ook heel erg goed! Hij heeft al erg veel leuks laten zien, zowel op de wedstrijden als in de jacht. Met alleen maar podiumplaatsen op de wedstrijden laat hij zijn talenten zien, zo ook in de jacht.
Het is genieten met dit duo.


Mocht u opmerkingen hebben, reactie willen geven of iets anders willen vragen: jarinakisjes@gmail.com

dinsdag 7 februari 2017

Jachtseizoen '16-'17 voorbij

Het jachtseizoen is alweer voorbij. Wat is het weer snel gegaan en wat een drukte was het. Niet helemaal lekker gepland was dat we er ook nog een verbouwing bij hadden. Tijd om de blog zo af en toe bij te houden schoot er hierdoor bij in. Ik zie dat ik op jachtdag 3 ben blijven 'hangen'... Oh, wat erg!
Om het seizoen van ruim 20 jachtdagen weer te geven heb ik een selectie gemaakt uit de vele foto's die ik toch nog heb gemaakt.
Tobor en Henzen heb ik elke jachtdag om de beurt ingezet. Je kan nu merken aan Tobor dat het goed is geweest dat we er een hond bij hebben genomen. Hij ziet er niet zo 'mishandeld' uit na het jachtseizoen als voorgaande jaren. Ze hebben beide goed gewerkt. Ben zeer tevreden over wat ze hebben laten zien. Ik mis hier en daar nog wat specifieke ervaring van Henzen maar hij is ook nog maar twee jaar! En hij heeft aan de andere kant ook al weer heel veel ervaring. Hij kan als volwaardig jachthond mee.
Heb hier en daar ook wat jachtdagen afgezegd. Meer dan anders, ook door de verbouwing. Prioriteiten stellen heet dat. Het jachtseizoen is weer klaar, en de verbouwing ook bijna. Wat jacht betreft gaan we ons weer klaar maken voor de schadebestrijding op voornamelijk kraai, gans en duif.

Henzen mocht een dag mee jagen in België.

Tobor vooraan en Henzen vooraan. Wachten tot de geweren op post staan.


Henzen zijn eerste haas. Ik had Henzen tot dan toe eigenlijk 'hazenvrij' gehouden. Dat betekent dat ik Tobor altijd heb ingezet daar waar ik haas verwachtte. Dit om Henzen niet gek in zijn kop te maken op haas.

Henzen met het haas in de vang, moest nog door water om bij mij te komen.Terwijl ik met Henzen op jacht in België was had Anton Tobor mee.

Tobor loopt iedereen voorbij om de geschoten fazant bij mij te brengen.

Boven en onder: Wachten tot de jacht aangeblazen wordt. Dit was in België op een vossenjacht.
Alles werd in de gaten gehouden door beide heren.


Henzen met een stuk uit zijn neus. Door het riet sjezen kan pijnlijk zijn. Bloeden dat het deed! Ben zelfs voor de zekerheid nog even bij de dierenarts langs geweest maar die konden er niet veel aan doen.

Een fazant landde in het koude water.

Tobor met een eend die over water viel

Henzen ook met een eend over water

Foto gemaakt door Nadine, zelf ook eens op de foto.