Welkom op de blog van Tobor en Henzen.


Welkom op de blog van Tobor en Baake,

Deze blog ben ik, Jarina Kisjes, begonnen als soort van 'foto- en verhalenalbum' om alles wat ik met mijn honden meemaak te delen met anderen. Filu vom Flörbach (Tobor) voldoet aan alle voorwaarden van de Nederlandse Grote Munsterlander Vereniging ( www.grotemunsterlander.nl ) om op de dekreuenlijst te mogen staan, nu met zijn 9 levensjaren heb ik hem er af gehaald. Tobor heeft twee keer voor nakomelingen gezorgd.
Ik train nog zweetwerk met Tobor en hij wordt veelvuldig ingezet tijdens de jacht op kleinwild en bij schadebestrijding. Tobor en ik staan samen op de zweethondenlijst.

Ondertussen doet Eino (Baake) van het Zonnebeekbos het ook heel erg goed! Hij heeft al erg veel leuks laten zien, zowel op de wedstrijden als in de jacht. Met alleen maar 2e plaatsen op de wedstrijden laat hij zijn talenten zien en in de jacht zou je bijna vergeten dat het nog een jonge hond is.
We genieten enorm van Tobor en Baake.


Mocht u opmerkingen hebben, reactie willen geven of iets anders willen vragen: jarinakisjes@gmail.com

vrijdag 14 oktober 2016

Tobor mee met Anton

Zo af en toe heb ik wel eens andere verplichtingen dan jacht of schadebestrijding. Anton wil dan Tobor wel eens meenemen. Dat vinden beide helemaal geweldig. Tobor weet wat hij moet doen en Anton heeft inmiddels de smaak ook flink te pakken en vertrouwt Tobor steeds meer toe. Zo ook afgelopen week. Er vlogen veel ganzen maar vielen niet echt in op een bepaald perceel. Anton wilde toch een poging wagen en trok er met Tobor op uit.
Ze vlogen inderdaad net te hoog maar twee kolganzen hadden andere plannen. Die plannen ging niet door...
Mooi doublet en Tobor heeft ze binnen gebracht.