Welkom op de blog van Tobor en Henzen.


EINO (BAAKE) VAN HET ZONNEBEEKBOS & FILU (TOBOR) VOM FLÖRBACH

Welkom op de blog van Tobor en Baake,

Deze blog ben ik, Jarina Kisjes, begonnen als soort van 'foto- en verhalenalbum' om alles wat ik met mijn honden meemaak te delen met anderen. Filu vom Flörbach (Tobor) voldoet aan alle voorwaarden van de Nederlandse Grote Munsterlander Vereniging ( www.grotemunsterlander.nl ) om op de dekreuenlijst te mogen staan, toen hij 9 jaar was heb ik hem er af gehaald. Tobor heeft twee keer voor nakomelingen gezorgd en is zelfs al overgrootvader.
Ik train nog zweetwerk met Tobor en hij wordt veelvuldig ingezet tijdens de jacht op kleinwild en bij schadebestrijding. Tobor en ik staan samen op de zweethondenlijst.

Eino (Baake) van het Zonnebeekbos doet het ook heel erg goed! Hij heeft al erg veel leuks laten zien, zowel op de wedstrijden als in de jacht. Met alleen maar podiumplaatsen op de wedstrijden laat hij zijn talenten zien, zo ook in de jacht.
Het is genieten met dit duo.


Mocht u opmerkingen hebben, reactie willen geven of iets anders willen vragen: jarinakisjes@gmail.com

dinsdag 18 oktober 2016

Jachtseizoen '16/'17 is begonnen.

Het jachtseizoen is weer geopend en we hebben de eerste jachtdag gehad. Van Tobor weet ik wat hij kan maar bij Henzen is het nog even kijken wat ik er aan heb en hoe hij het gaat doen. Tot nu toe presteert hij boven verwachting maar hij heeft uiteraard nog wat sturing nodig, daar waar Tobor het zelf vaak beter weet en met sublieme oplossingen komt.
Om de beurt heb ik Tobor en Henzen ingezet. Dat werkt prima, helemaal omdat de temperatuur nog redelijk hoog is en ze tussendoor even kunnen bijkomen. Ze zitten dan in de bench in mijn busje, dat zijn ze gewend en zijn dan ook mooi rustig.
Beide honden hebben heerlijk gewerkt, we hebben met drie geweren wat gepeuterd. Eerst wat bietenvelden want die gaan er straks uit. We hadden besloten nog geen hazen te schieten en alleen voor fazantenhaan en eventueel een eend te gaan, maar dan liefst alleen de woerd.

Deze haan kwam uit de groenbemesting, samen met nog zo'n 16 fazanten. Helaas konden we niet anders dan wind mee bejagen dus ze gingen al vroegtijdig op de wieken. Een paar fazantenhennen heeft Tobor nog prachtig voor kunnen staan maar deze hebben we laten vliegen.

Zoekplaatje, Tobor met fazantenhaan door het riet.


En binnen.

Deze eend ging op, werd geschoten en viel midden in het riet aan de overkant. Dat was moeilijk want er stond bijna geen wind. Henzen heeft hem toch kunnen vinden doordat we er een biet bij in de buurt hadden gegooid. De verwaaiing kreeg hij pas toen hij net onder de eend kwam. Je kan ook zien dat het riet over het water hangt dus Henzen eigenlijk onder het pak riet door moest om bij de eend te komen. Vanaf het water had hij geen verwaaiing gekregen.

De eend alsnog binnen door Henzen.

Henzen zoekt wat verkoeling. We waren net door de wortelen gelopen en daar heeft Henzen mooi veldwerk laten zien. Opeens stoof Henzen er vandoor en ik dacht dat hij achter een haas aan ging maar kon niets zien. Hij bleek achter een fazantenhen aan te gaan die het op een lopen had gezet. Helaas kreeg hij deze te pakken en kwam de hen netjes brengen. We denken dat de hen niet op kon gaan tussen het loof van de wortelen vanuit de diepe geulen. Jammer van de hen maar ja, dat gebeurt ook soms.

Tobor in de bieten. Een mega groot veld. Deze wilden we nog even mee pakken want volgende week gaan deze er al uit. Er kwamen toch nog heel wat fazanten uit. Allemaal hennen en één haantje die nog niet op kleur was. Deze hebben we ook nog laten gaan.

Tobor heeft ons heel wat hennen kunnen tonen. Hij stond zelfs een keer voor, ik kon aan hem zien dat hij geen contact meer had, hij liep toen via het spuitspoor terug om wind te halen en stond opnieuw voor. Twee hennen gingen er op. Prachtig hoe hij dat zelf oplost!
Ik laat hem dan ook gaan en loop achter Tobor aan. Ik kan aan hem zien dat hij nog met iets bezig is en hij heeft gewoon altijd gelijk. Wat een ervaring en wat is dat genieten!

Klein tableau met helaas een hen.
Genoeg fazanten gezien en een mooi begin van het seizoen.