Welkom op de blog van Tobor en Henzen.


EINO (BAAKE) VAN HET ZONNEBEEKBOS & FILU (TOBOR) VOM FLÖRBACH

Welkom op de blog van Tobor en Baake,

Deze blog ben ik, Jarina Kisjes, begonnen als soort van 'foto- en verhalenalbum' om alles wat ik met mijn honden meemaak te delen met anderen. Filu vom Flörbach (Tobor) voldoet aan alle voorwaarden van de Nederlandse Grote Munsterlander Vereniging ( www.grotemunsterlander.nl ) om op de dekreuenlijst te mogen staan, toen hij 9 jaar was heb ik hem er af gehaald. Tobor heeft twee keer voor nakomelingen gezorgd en is zelfs al overgrootvader.
Ik train nog zweetwerk met Tobor en hij wordt veelvuldig ingezet tijdens de jacht op kleinwild en bij schadebestrijding. Tobor en ik staan samen op de zweethondenlijst.

Eino (Baake) van het Zonnebeekbos doet het ook heel erg goed! Hij heeft al erg veel leuks laten zien, zowel op de wedstrijden als in de jacht. Met alleen maar podiumplaatsen op de wedstrijden laat hij zijn talenten zien, zo ook in de jacht.
Het is genieten met dit duo.


Mocht u opmerkingen hebben, reactie willen geven of iets anders willen vragen: jarinakisjes@gmail.com

zondag 13 maart 2016

Twee pups gedeelde 4e plaats aanlegproef NGMV

Gisteren was de aanlegproef van de NGMV. Daar waren de pups van Vrommes en Tobor voor uitgenodigd en twee reuen waren aanwezig, Diewert en Doucke (Duck) van Dorka's Plek. De eigenaar van Duck kon niet en had gevraagd of ik Duck wilde voorjagen. Dat leek mij wel een uitdaging.
Het was wederom een goed georganiseerde dag en we hadden het getroffen met het weer. Het stralende voorjaarszonnetje maakte dat de jassen 's middags uit konden.
De twee pups hebben hun kunnen goed kunnen laten zien en dit resulteerde in een precies gelijk aantal punten. Wat een toeval! Een gedeelde 4e plaats. Wederom waren fokker en dekreueigenaar super trots.
De ogen van de Diewert en Duck zijn onderzocht op erfelijke afwijkingen en beide honden waren VRIJ!!!

Een paar foto's van de dag, gemaakt door Matty:
Wachten voor de sleep met DuckDiewert

Diewert liep de sleep voor een 10

Herkenbaar wit staartpuntje van Diewert, verwaaiing van konijn


Konijn gevonden

De lijn aan doen bij Duck

Duck op de sleep


En aan het eind lag een eend

Duck bij verwaaiing van konijn, hier kreeg hij een 10 voor.Henzen was ook mee

Diewert bij het veldwerkonderdeel
Mooie hoge kophouding!