Welkom op de blog van Tobor en Henzen.


EINO (BAAKE) VAN HET ZONNEBEEKBOS & FILU (TOBOR) VOM FLÖRBACH

Welkom op de blog van Tobor en Baake,

Deze blog ben ik, Jarina Kisjes, begonnen als soort van 'foto- en verhalenalbum' om alles wat ik met mijn honden meemaak te delen met anderen. Filu vom Flörbach (Tobor) voldoet aan alle voorwaarden van de Nederlandse Grote Munsterlander Vereniging ( www.grotemunsterlander.nl ) om op de dekreuenlijst te mogen staan, toen hij 9 jaar was heb ik hem er af gehaald. Tobor heeft twee keer voor nakomelingen gezorgd en is zelfs al overgrootvader.
Ik train nog zweetwerk met Tobor en hij wordt veelvuldig ingezet tijdens de jacht op kleinwild en bij schadebestrijding. Tobor en ik staan samen op de zweethondenlijst.

Eino (Baake) van het Zonnebeekbos doet het ook heel erg goed! Hij heeft al erg veel leuks laten zien, zowel op de wedstrijden als in de jacht. Met alleen maar podiumplaatsen op de wedstrijden laat hij zijn talenten zien, zo ook in de jacht.
Het is genieten met dit duo.


Mocht u opmerkingen hebben, reactie willen geven of iets anders willen vragen: jarinakisjes@gmail.com

woensdag 16 december 2015

Tobor the Great

Gisteren hebben we weer een jachtdag gehad en liep ik mee met Tobor, zonder geweer.
We hebben heel wat wild gezien, en de honden hebben prachtig werk laten zien. Aan het eind van de dag, bij de gezellige nazit, werd daar nog vol lof over gesproken.
Zelf was ik ook super blij over Tobor zijn werk. Hij heeft ondertussen ook al heel wat ervaring en weet de situaties zeer goed in te schatten en op te lossen. Ik vertrouw volledig op hem. Ik ken hem al door en door en Tobor weet heel goed wat hij aan mij heeft. Ook fijn is dat de mensen om mij heen nu eindelijk beginnen te snappen dat ze de honden hun werk moeten laten doen en zich niet met het hondenwerk moeten bemoeien, en vooral geen commando's moeten geven.
Tobor zijn naamgenootje is een robotje die 'Tobor the Great' heet. Zo kon ik Tobor gisteren ook wel noemen. Groots werk heeft hij laten zien. Ik moet de film toch maar eens gaan bekijken denk ik.Prachtig om te zien hoe Tobor het wild vast zet.
Hier gingen twee fazantenhennen tegelijk op, helaas voor Tobor schieten wij geen hennen.
Deze dag heeft Tobor heel wat keren voorgestaan. Op een gegeven moment hoorde ik een geweer zeggen: "Tobor staat alwéér!" Hij staat dan ook super vast. Er moet echt iemand naar toe lopen anders blijft hij gewoon staan.

Deze haas was ziek geschoten, ik kon Tobor meteen slippen en die heeft de achtervolging ingezet. Het haas had er de vaart nog goed in en over een flinke afstand maakte deze nog een paar mooie schijnbewegingen maar hij was toch te ziek om over een sloot te springen. Gelukkig heeft Tobor hem kunnen pakken en heeft hem netjes gebracht.
Eerder die dag heeft Tobor nog voorgestaan op een haas. Daar kon ik hem van af houden en het haas is tussen de geweren door weggeglipt.

Bij terugkomst bij mijn oude trouwe busje...
Grapje van de mannen. HAHA!!!


Deze haan had Tobor prachtig gemarkeerd. Ik schatte dat deze zeker 100 meter verderop neer kwam. In één rechte streep sprintte Tobor er naar toe. Bij de valplek moest hij nog even zoeken want daar was een slootje en een steile kant maar meneer kwam er netjes mee terug.

Helaas geen foto van maar er was ook nog een eend aangeschoten. Deze liet zich van de kant vallen en viel in het water... Een duiker! Daar heeft Tobor laten zien niet snel op te geven en ondertussen ook te kunnen luisteren naar mij. Ik heb de eend kunnen volgen en Tobor onder de wind kunnen brengen. (ondertussen toch commentaar van de kant: 'hij zwemt er voorbij hoor!')
De meesten weten nog steeds niet dat jagen vooral is: Hoe waait de wind!!!
De eend is binnengekomen.