Welkom op de blog van Tobor en Henzen.


EINO (BAAKE) VAN HET ZONNEBEEKBOS & FILU (TOBOR) VOM FLÖRBACH

Welkom op de blog van Tobor en Baake,

Deze blog ben ik, Jarina Kisjes, begonnen als soort van 'foto- en verhalenalbum' om alles wat ik met mijn honden meemaak te delen met anderen. Filu vom Flörbach (Tobor) voldoet aan alle voorwaarden van de Nederlandse Grote Munsterlander Vereniging ( www.grotemunsterlander.nl ) om op de dekreuenlijst te mogen staan, toen hij 9 jaar was heb ik hem er af gehaald. Tobor heeft twee keer voor nakomelingen gezorgd en is zelfs al overgrootvader.
Ik train nog zweetwerk met Tobor en hij wordt veelvuldig ingezet tijdens de jacht op kleinwild en bij schadebestrijding. Tobor en ik staan samen op de zweethondenlijst.

Eino (Baake) van het Zonnebeekbos doet het ook heel erg goed! Hij heeft al erg veel leuks laten zien, zowel op de wedstrijden als in de jacht. Met alleen maar podiumplaatsen op de wedstrijden laat hij zijn talenten zien, zo ook in de jacht.
Het is genieten met dit duo.


Mocht u opmerkingen hebben, reactie willen geven of iets anders willen vragen: jarinakisjes@gmail.com

zondag 27 december 2015

Laatste jachtdag 2015... Vos!!! Vos!!!

Wat een verrassende laatste jachtdag van het jaar! Dinsdag was al zo’n mooie jachtdag dus ik was bang dat vandaag, onze 24ste jachtdag dit seizoen, tegen zou vallen. Maar niets was minder waar. We waren nog maar net gestart of Tobor was bezig in hele dichte bramen. Er sprong een vos, ik roep VOS!!! VOS!!! Twee schoten vallen en iets later hoor ik een hoop geblèr. Ik zie nog net hoe Tobor de vos gigantisch heen en weer schudt en hem naar de eeuwige jachtgronden helpt. Daarna brengt hij de moervos vol trots naar mij waar hij er nog even mee mocht rondlopen als beloning. Anton had de vos weten te strekken. Super!!! Na alle euforie van het bemachtigen van deze grote rover gaan we weer door. Ik besluit Tobor in mijn busje te doen en Henzen ook nog even in te zetten en even later wordt er een fazantenhaan in de groenbemesting geschoten. Henzen, nu net 13 maanden, had hem niet zien vallen en omdat ik op hem lette heb ik de valplek niet goed gemarkeerd. Stom! Niet te vinden! Moet toch een loper zijn dan. Ik heb Tobor uit de bus gehaald en hem maar laten gaan. In de hoge groenbemesting was ik hem kwijt. Het bleef maar duren en het bleef maar duren. Er waren twee mogelijkheden: òf hij staat vast voor, òf hij is de loper op het spoor. Ik ging maar terug naar m'n busje om Henzen terug te brengen zodat ik Tobor kon gaan zoeken. Komt Tobor met de fazant aan! Wauw!!! Hij is zeker 15 minuten weggeweest. Wat een fenomenaal beest!!! We hadden de hoop eigenlijk al opgegeven dat die haan nog binnen zou komen wat natuurlijk erg zonde zou zijn.
We gaan weer verder in een ander stuk jacht. Helaas wordt er weer een fazantenhaan ziek geschoten. Beide honden liepen dit keer mee en hebben het niet kunnen zien waar de fazant was neergekomen. Ongeveer op de valplek heb ik ze laten gaan en dan moet je vertrouwen hebben in de afloop. Henzen zat op een spoor, die is bij de fazant, deze fladdert op, gaat weer neer en Tobor is hem vervolgens net te slim af en pakt de nog levende fazant. Gelukkig respecteert Henzen zijn oudere makker. Ook deze dus binnen!
We zijn maar gestopt. Prachtig hondenwerk, prachtige afsluiter! Op naar 2016.

Tobor komt met de moervos aan.Zo trots!

Tobor mocht van mij nog even met zijn buit rondlopen.

De loper, een fazantenhaan, is gevonden.

Je ziet dat de haan nog leeft. Eerder die dag heeft hij een vos gedood en deze fazantenhaan komt heel voorzichtig binnen. Prachtig Tobor!