Welkom op de blog van Tobor en Henzen.


EINO (BAAKE) VAN HET ZONNEBEEKBOS & FILU (TOBOR) VOM FLÖRBACH

Welkom op de blog van Tobor en Baake,

Deze blog ben ik, Jarina Kisjes, begonnen als soort van 'foto- en verhalenalbum' om alles wat ik met mijn honden meemaak te delen met anderen. Filu vom Flörbach (Tobor) voldoet aan alle voorwaarden van de Nederlandse Grote Munsterlander Vereniging ( www.grotemunsterlander.nl ) om op de dekreuenlijst te mogen staan, toen hij 9 jaar was heb ik hem er af gehaald. Tobor heeft twee keer voor nakomelingen gezorgd en is zelfs al overgrootvader.
Ik train nog zweetwerk met Tobor en hij wordt veelvuldig ingezet tijdens de jacht op kleinwild en bij schadebestrijding. Tobor en ik staan samen op de zweethondenlijst.

Eino (Baake) van het Zonnebeekbos doet het ook heel erg goed! Hij heeft al erg veel leuks laten zien, zowel op de wedstrijden als in de jacht. Met alleen maar podiumplaatsen op de wedstrijden laat hij zijn talenten zien, zo ook in de jacht.
Het is genieten met dit duo.


Mocht u opmerkingen hebben, reactie willen geven of iets anders willen vragen: jarinakisjes@gmail.com

maandag 21 december 2015

Artikel in 'De Jager'

Een poos geleden werd ik benaderd door de regioconsulent van de KJV (Koninklijke Jagers Vereniging) of ik mee wilde werken aan een artikel voor in De Jager (Het blad van de KJV). Het moest gaan over de fazantenjacht in Zeeuws-Vlaanderen. Wat leuk!!! Maar... ik moest het eerst even aan de overige drie combinanten vragen of zij het wel wilden. Je staat dan toch met je kop in een blad dat door heel Nederland gaat. Op de site van de KJV staat: 'De Jager verschijnt in een oplage van 21.000 stuks en wordt - zo blijkt uit lezersonderzoek - door 45.000 liefhebbers van jacht & outdoor intensief gelezen'. Dat is best veel!
Maar de andere combinanten leek het ook erg leuk en een afspraak werd gemaakt. Op 21 november (Henzen zijn verjaardag, hij werd die dag 1 jaar) kwam de reporter/fotograaf. Dat is best laat in het seizoen en gelukkig stond er nog wat groenbemesting en ook nog een blok bieten. Het was alleen slecht weer!!! Zo erg hadden we het nog niet gehad. Bij de eerste drift viel er zelfs natte sneeuw. Koud! Juist vandaag! Hopelijk zouden de fazanten zich laten zien anders kwam de reporter helemaal voor niets. Maar gelukkig deed Tobor ondanks het slechte weer goed zijn best en kregen we toch heel wat fazanten omhoog.
De reporter is een halve dag mee geweest. Daarna was het wachten op de reportage en de foto's. Tot die tijd was ons gevraagd om het stil te houden. Dat was nog het moeilijkste gedeelte. Maar toen her en der in het land bij iedereen De Jager op de mat viel kwamen de berichtjes binnengestroomd. Allemaal erg leuke reacties! Dat ik op de cover zou staan was ook voor mij een grote verrassing. Eindelijk mag ik mijzelf 'covergirl' noemen...