Welkom op de blog van Tobor en Henzen.


EINO (BAAKE) VAN HET ZONNEBEEKBOS & FILU (TOBOR) VOM FLÖRBACH

Welkom op de blog van Tobor en Baake,

Deze blog ben ik, Jarina Kisjes, begonnen als soort van 'foto- en verhalenalbum' om alles wat ik met mijn honden meemaak te delen met anderen. Filu vom Flörbach (Tobor) voldoet aan alle voorwaarden van de Nederlandse Grote Munsterlander Vereniging ( www.grotemunsterlander.nl ) om op de dekreuenlijst te mogen staan, toen hij 9 jaar was heb ik hem er af gehaald. Tobor heeft twee keer voor nakomelingen gezorgd en is zelfs al overgrootvader.
Ik train nog zweetwerk met Tobor en hij wordt veelvuldig ingezet tijdens de jacht op kleinwild en bij schadebestrijding. Tobor en ik staan samen op de zweethondenlijst.

Eino (Baake) van het Zonnebeekbos doet het ook heel erg goed! Hij heeft al erg veel leuks laten zien, zowel op de wedstrijden als in de jacht. Met alleen maar podiumplaatsen op de wedstrijden laat hij zijn talenten zien, zo ook in de jacht.
Het is genieten met dit duo.


Mocht u opmerkingen hebben, reactie willen geven of iets anders willen vragen: jarinakisjes@gmail.com

donderdag 12 november 2015

Jachtdag België, afkoeling in bad

Afgelopen zondag waren Anton, ik, Tobor en Henzen uitgenodigd in België. Ik mocht met geweer en met Tobor werken. Voor Henzen was er de ruimte om te mogen leren en hij mocht ook een paar driftjes mee doen. Met deze lente-temperaturen was dat voor Tobor wel even fijn om uit te rusten. (Hij dacht er zelf anders over). Eerste drift was zonder hond. Ik was nodig met geweer op post voor een eventuele vos. En die heb ik gezien! Van héél dicht bij! Ik hoorde het achter mij ritselen, ik draaide mij voorzichtig om en keek een vos aan. Ik schouderde en de vos was weg! In de bramen zag ik echt niets bewegen. Hoe kon dat?!? Er bleek een pijp te zitten. Daar was de vos, die aangeschoten bleek door een medejager, in te zijn gekropen. Een vos zo dicht bij! Zo krijg je ze haast nooit. Denk dat het nog geen drie meter was, ook link om dan de trekker over te halen. Mocht er een steen liggen dan heb je kans op ricochet (= afketsen van hagel/kogel).
Volgende drift, nog vol adrenaline, kwam er nòg een vos mijn richting op. Hij wilde tussen mij en mijn buurgeweer door. Ik schouderde, hij liep terug, ik had de vinger aan de trekker en er was al geschoten door mijn buurman. We liepen er beiden snel naar toe. De vos hief zijn kop op. Ik zei: "Ik geef hem een vangschot, ok?" Na bevestiging haalde ik de trekker over. In ieder geval één vos op het tableau. Chapeau voor de drijvers!
Na een pitstop was het tijd voor Tobor. Op post, door groenbemesting, door bieten, gras en bramen. Tobor stond de ene fazant voor na de andere. Ik heb hem ook van een haas en ree kunnen houden. Hij  heeft veldwerk laten zien waarbij ik dacht: "Waar zijn die keurmeesters nou?" Al het wild is netjes binnen gekomen. Wat heeft hij weer prachtig werk laten zien. Een drift is pas klaar als Tobor klaar is. Aan het eind van een bietenveld stonden de geweren al gebroken, Tobor werkte nog 10m2 uit, stond, ik waarschuwde de geweren, we stootten er een fazant uit en deze werd nog gestrekt. Prachtig!
Henzen had helaas de driftjes met het minste wild. Hij heeft mooi gelopen, luisterde goed en kwam af en toe even checken of ik er nog wel was. Gelukkig was er een fazant zoek en mocht Henzen die apporteren.
Deze dag heb ik het te druk gehad om foto's te maken. Aan het eind van de jacht zag ik dat Tobor op zoek was naar afkoeling. Geen sloot met water in de buurt maar wel een badje:
(Sorry koeien, voor het vies maken van jullie drinkbakje)