Welkom op de blog van Tobor en Henzen.


EINO (BAAKE) VAN HET ZONNEBEEKBOS & FILU (TOBOR) VOM FLÖRBACH

Welkom op de blog van Tobor en Baake,

Deze blog ben ik, Jarina Kisjes, begonnen als soort van 'foto- en verhalenalbum' om alles wat ik met mijn honden meemaak te delen met anderen. Filu vom Flörbach (Tobor) voldoet aan alle voorwaarden van de Nederlandse Grote Munsterlander Vereniging ( www.grotemunsterlander.nl ) om op de dekreuenlijst te mogen staan, toen hij 9 jaar was heb ik hem er af gehaald. Tobor heeft twee keer voor nakomelingen gezorgd en is zelfs al overgrootvader.
Ik train nog zweetwerk met Tobor en hij wordt veelvuldig ingezet tijdens de jacht op kleinwild en bij schadebestrijding. Tobor en ik staan samen op de zweethondenlijst.

Eino (Baake) van het Zonnebeekbos doet het ook heel erg goed! Hij heeft al erg veel leuks laten zien, zowel op de wedstrijden als in de jacht. Met alleen maar podiumplaatsen op de wedstrijden laat hij zijn talenten zien, zo ook in de jacht.
Het is genieten met dit duo.


Mocht u opmerkingen hebben, reactie willen geven of iets anders willen vragen: jarinakisjes@gmail.com

zaterdag 21 november 2015

Eerste verjaardagsfeestje Henzen

Henzen is vandaag 1 jaar geworden! Wat is dat snel gegaan. Hij is geen klein puppy meer maar bijna een volwassen hond. Hij moet nog veel leren maar samen zijn we op de goede weg. Zo ook vandaag, een mooie jachtdag stond gepland. Meestal hebben we hier in Zeeland wel goed weer maar nu was het toch wel erg nat. Dat hadden we anders gehoopt op Henzen zijn allereerste verjaardagsfeestje. Toch hebben we net als anders gejaagd. Tobor en Henzen hadden nergens last van, wij als geweren hadden toch hier en daar last van wat overtollig vocht.
Beide honden hebben lekker kunnen werken en liggen nu weer voldaan met de pootjes omhoog.
Ik heb het ze nog niet durven vertellen, maar morgen mogen ze nog een dag jagen in België.

Beetje onscherp maar Henzen komt zijn verjaardagsfazant brengen. Hij wilde hem eigenlijk liever zelf houden maar even fluiten en hij kwam hem toch netjes brengen.Ik heb Henzen de fazant nog even laten vasthouden, hij was er zo blij mee.

Henzen, mag ik het fazantje? Dank je wel grote jarige kerel!

In de boomgaard mochten er wel een paar hazen minder.
Er zijn er nog twee gestrekt.

Oh Tobor.... wat mooi!

En daar komt de volgende.

Goed zo Tobor!

Dank je wel kerel