Welkom op de blog van Tobor en Henzen.


EINO (BAAKE) VAN HET ZONNEBEEKBOS & FILU (TOBOR) VOM FLÖRBACH

Welkom op de blog van Tobor en Baake,

Deze blog ben ik, Jarina Kisjes, begonnen als soort van 'foto- en verhalenalbum' om alles wat ik met mijn honden meemaak te delen met anderen. Filu vom Flörbach (Tobor) voldoet aan alle voorwaarden van de Nederlandse Grote Munsterlander Vereniging ( www.grotemunsterlander.nl ) om op de dekreuenlijst te mogen staan, toen hij 9 jaar was heb ik hem er af gehaald. Tobor heeft twee keer voor nakomelingen gezorgd en is zelfs al overgrootvader.
Ik train nog zweetwerk met Tobor en hij wordt veelvuldig ingezet tijdens de jacht op kleinwild en bij schadebestrijding. Tobor en ik staan samen op de zweethondenlijst.

Eino (Baake) van het Zonnebeekbos doet het ook heel erg goed! Hij heeft al erg veel leuks laten zien, zowel op de wedstrijden als in de jacht. Met alleen maar podiumplaatsen op de wedstrijden laat hij zijn talenten zien, zo ook in de jacht.
Het is genieten met dit duo.


Mocht u opmerkingen hebben, reactie willen geven of iets anders willen vragen: jarinakisjes@gmail.com

donderdag 22 oktober 2015

Eerste jachtdagen seizoen '15/'16

De eerste jachtdagen van dit seizoen zitten er al weer op. Aan Tobor weten we al wat we hebben maar met Henzen is alles nog nieuw. Hem zetten we af en toe ook al in, niet te veel want hij is nog maar net 11 maanden en we moeten hem natuurlijk niet nu al gelijk over de kop hebben. Lichamelijk is hij ook nog niet volgroeid dus we doen het voorzichtig aan met hem. Wil echter niet zeggen dat Henzen dat zelf ook doet. We hebben hem al een paar keer ingezet en Henzen kent maar één standje: Volle bak! Wat een heerlijke werker is dat zeg! We zullen hem moeten beschermen tegen zichzelf. Maar wat hij tot nu toe laat zien daar staan de meesten al verbaasd over.
Met Tobor en Henzen hebben we al twee en een halve dag mogen jagen. We zien gelukkig voldoende fazanten en ook voldoende hazen maar die schieten we voorlopig nog even niet. We schieten alleen de fazantenhanen en de hennen laten we gaan. En verder wat nog open is.

Dit was de allereerste fazantenhaan van het seizoen. Hij kwam levend binnen.

De groenbemesting staat super hoog! Erg zwaar voor Tobor om er door te moeten, helemaal zo in het begin van het jachtseizoen.

Dank je wel Tobor!

Van Henzen heb ik helaas geen foto's gemaakt. Dan ben ik toch meer met Henzen bezig denk ik. Mij wordt vaak gevraagd hoe het kan dat ik altijd nog tijd heb om foto's te maken van Tobor tijdens het werk. Nu weet ik dus hoe het kan: Ik vertrouw volledig op Tobor en hij doet gewoon zijn werk. Ik hoef daarbij niet erg veel te doen. Met Henzen is het dus nog anders...

Na zo'n eerste jachtdag in diepe rust.

 Onze tweede dag hebben we eerst even in de sloot gezeten voor een eventuele gans. Maar het waaide nauwelijks en het vloog allemaal te hoog om een verantwoord schot af te kunnen geven. Anton wist echter toch nog een woerd te strekken. Deze zeilde een héél eind door en dan ben je blij dat je een goede hond paraat hebt:

Mooi Tobor! Die is binnen!

Henzen heeft ook nog mogen werken, maar helaas weer geen foto's van hem.
Dan maar weer samen bij het tableau.

Tobor was erg moe!
Zo moe dat hij de tafelpoot maar voor lief nam als hoofdkussentje.