Welkom op de blog van Tobor en Henzen.


EINO (BAAKE) VAN HET ZONNEBEEKBOS & FILU (TOBOR) VOM FLÖRBACH

Welkom op de blog van Tobor en Baake,

Deze blog ben ik, Jarina Kisjes, begonnen als soort van 'foto- en verhalenalbum' om alles wat ik met mijn honden meemaak te delen met anderen. Filu vom Flörbach (Tobor) voldoet aan alle voorwaarden van de Nederlandse Grote Munsterlander Vereniging ( www.grotemunsterlander.nl ) om op de dekreuenlijst te mogen staan, toen hij 9 jaar was heb ik hem er af gehaald. Tobor heeft twee keer voor nakomelingen gezorgd en is zelfs al overgrootvader.
Ik train nog zweetwerk met Tobor en hij wordt veelvuldig ingezet tijdens de jacht op kleinwild en bij schadebestrijding. Tobor en ik staan samen op de zweethondenlijst.

Eino (Baake) van het Zonnebeekbos doet het ook heel erg goed! Hij heeft al erg veel leuks laten zien, zowel op de wedstrijden als in de jacht. Met alleen maar podiumplaatsen op de wedstrijden laat hij zijn talenten zien, zo ook in de jacht.
Het is genieten met dit duo.


Mocht u opmerkingen hebben, reactie willen geven of iets anders willen vragen: jarinakisjes@gmail.com

zondag 20 september 2015

schadebestrijding kraaien

Door de veldwedstrijden van Henzen schiet de schadebestrijding er een beetje bij in. Maar afgelopen weekend zijn we weer geweest. De dag er voor op verkenning en ik had redelijk wat zwart zien vliegen op een bepaalde plek in onze jacht dus plan gemaakt waar we konden zitten en de volgende ochtend voor dag en dauw op en alle zooi meesleuren: lokkers, zwiepers, krukje, patronen, geweer, gehoorbescherming, wat te drinken en een 'snelle Jelle', enz, enz. Je zeult je rot voor je éénmaal op je plek kan gaan zitten. Maar niets is overbodig...
We zaten prima! Zodra het ook maar een beetje licht begint te worden hoorden we de kraaien al roepen. Ze zitten dan in de hoge populieren op de dijk. Van daaruit gaan ze vliegen en hopelijk trekken ze dan naar onze lokkers. Het ging goed. Het ziet weer iets minder zwart maar over een paar weken nog maar eens daar zitten, zolang de maïs er nog staat geeft dat een prachtige natuurlijke dekking. Dat is de beste dekking!
Tobor heeft goed gewerkt. Hij zoekt zijn plekje op in de maïs bij mij in de buurt. Het liefst ligt hij dan in de eerste rij met zijn kop buiten de maïs, maar dat kan niet. Dan zien de kraaien hem. Hij protesteert dan wel even maar gaat dan toch maar, met tegenzin, naast mij liggen in de tweede rij maïs. En toch weet hij alles prima te markeren! Een kraai en een kauw vielen achter ons. Deze kon hij in eerste instantie niet vinden maar bij de nazoek zijn ze toch beiden binnen gekomen. Goed gewerkt Tobor!

Tobor op post in de maïs. Hij kan zo onderdoor kijken en alles toch redelijk goed markeren. Het meeste markeert hij op gehoor.

Tobor moet af en toe ook even zoeken waar ik ook al weer zat.

Daar komt Tobor...

Dank je wel mijn grote kerel!

En nog eentje binnen.

Het tableau: 9 kraaien, 5 kauwtjes en een duif.