Welkom op de blog van Tobor en Henzen.


EINO (BAAKE) VAN HET ZONNEBEEKBOS & FILU (TOBOR) VOM FLÖRBACH

Welkom op de blog van Tobor en Baake,

Deze blog ben ik, Jarina Kisjes, begonnen als soort van 'foto- en verhalenalbum' om alles wat ik met mijn honden meemaak te delen met anderen. Filu vom Flörbach (Tobor) voldoet aan alle voorwaarden van de Nederlandse Grote Munsterlander Vereniging ( www.grotemunsterlander.nl ) om op de dekreuenlijst te mogen staan, toen hij 9 jaar was heb ik hem er af gehaald. Tobor heeft twee keer voor nakomelingen gezorgd en is zelfs al overgrootvader.
Ik train nog zweetwerk met Tobor en hij wordt veelvuldig ingezet tijdens de jacht op kleinwild en bij schadebestrijding. Tobor en ik staan samen op de zweethondenlijst.

Eino (Baake) van het Zonnebeekbos doet het ook heel erg goed! Hij heeft al erg veel leuks laten zien, zowel op de wedstrijden als in de jacht. Met alleen maar podiumplaatsen op de wedstrijden laat hij zijn talenten zien, zo ook in de jacht.
Het is genieten met dit duo.


Mocht u opmerkingen hebben, reactie willen geven of iets anders willen vragen: jarinakisjes@gmail.com

woensdag 13 mei 2015

Schadebestrijding kraai

Er zitten weer veel kraaien op het land, dus moeten we weer vroeg op pad om te voorkomen dat de kraaien nog meer schade doen aan de gewassen van de boeren. Voordat het licht wordt staan de lokkers en hangen wij tegen de slootkant uit het zicht voor de kraaien. Soms denk je echt helemaal goed te zitten maar dan komen de kraaien van een bepaalde kant en dan merken ze toch iets ongewoons en draaien ze weer om. Wat het dan is maag Joost weten! Het is echt een kunst om de kraaien bij je lokkers te krijgen. Lukt dit niet dan komen ze ook niet binnen schot. De laatste weken hebben we weer een aantal keer gezeten en zijn er weer wat zwartrokken minder en ook verdreven.
Ook zijn we nog even door onze jacht gelopen op zoek om voor Henzen een kraai, kauw of duif te schieten. Dit zodat hij zou leren dat een schot betekent dat er iets valt en dat hij het dan mag halen. Henzen uiteraard aan de riem mee en er was gelukkig een domme kraai. Deze werd door Anton geschoten (ik liep zonder geweer). Nog een vangschot want de kraai leefde nog en Henzen mocht er om! Halverwege besloot hij dat hij de kraai toch vies vond en legde hem neer. Nadat we de kraai nog eens voor hem hadden opgegooid heeft Henzen de kraai netjes tot in mijn handen gebracht. Super trots!

Henzen met zijn eerste warme kraai apport.

Je ziet dat hij de kraai vrolijk komt brengen.

Ik was bezig om de kraaienlokkers schoon te maken en Henzen dacht: 'Daar moet ik bij in de buurt blijven, dan mag ik misschien wel weer mee!

's Morgens vroeg, Tobor met apport van een kraai. Het is nog een beetje schemerig.

En nog eentje, deze was bij het water gevallen denk ik, heb niet gezien waar maar Tobor weet hem wel te vinden. Heb volledig vertrouwen in hem.

Tobor kwispelt nog wel eens met zijn witte staart dus dan leg ik er maar een zak over zodat het niet zo opvalt.

Het 'voorlopige' tableau. Er was nog een kraai aangeschoten en zoek. Deze ben ik met Tobor gaan nazoeken. De kraai bleek tussen de tulpenbollen te zitten. Deze leefde nog dus maar goed dat we zijn gaan zoeken. 

Tobor met de kraai die zoek was.