Welkom op de blog van Tobor en Henzen.


EINO (BAAKE) VAN HET ZONNEBEEKBOS & FILU (TOBOR) VOM FLÖRBACH

Welkom op de blog van Tobor en Baake,

Deze blog ben ik, Jarina Kisjes, begonnen als soort van 'foto- en verhalenalbum' om alles wat ik met mijn honden meemaak te delen met anderen. Filu vom Flörbach (Tobor) voldoet aan alle voorwaarden van de Nederlandse Grote Munsterlander Vereniging ( www.grotemunsterlander.nl ) om op de dekreuenlijst te mogen staan, toen hij 9 jaar was heb ik hem er af gehaald. Tobor heeft twee keer voor nakomelingen gezorgd en is zelfs al overgrootvader.
Ik train nog zweetwerk met Tobor en hij wordt veelvuldig ingezet tijdens de jacht op kleinwild en bij schadebestrijding. Tobor en ik staan samen op de zweethondenlijst.

Eino (Baake) van het Zonnebeekbos doet het ook heel erg goed! Hij heeft al erg veel leuks laten zien, zowel op de wedstrijden als in de jacht. Met alleen maar podiumplaatsen op de wedstrijden laat hij zijn talenten zien, zo ook in de jacht.
Het is genieten met dit duo.


Mocht u opmerkingen hebben, reactie willen geven of iets anders willen vragen: jarinakisjes@gmail.com

maandag 9 februari 2015

Tobor zonder mij op jacht

Afgelopen weekend mocht Tobor mee op de ganzen. Ik moest helaas thuis blijven want ik heb mijn enkel zwaar gekneusd. Ik laat Tobor nooit met een ander mee gaan maar uiteraard vertrouw ik mijn vriend Anton Tobor wel toe, Tobor weet ondertussen toch goed wat hij moet doen en heeft weinig begeleiding nodig. Het was spannender voor Anton, hij jaagt nooit een hond voor. Maar op de ganzen gaan zonder hond is geen optie. Raar om Tobor de deur uit te zien gaan om te gaan jagen terwijl ik met mijn pootje omhoog thuis moest blijven. Balen!!!
Maar Anton kwam helemaal enthousiast weer thuis en Tobor had lekker kunnen werken. Gelukkig maar, ik voelde me de laatste tijd erg schuldig ten opzichte van Tobor omdat ik weinig tot niets met hem kon doen.
Gelukkig heeft Anton wat foto's gemaakt:
  
Zonder hond hadden ze een paar ganzen niet binnen gehad.
Maar goed dat Tobor mee was.

Even poseren met een grauwe gans.

Tobor op post.
Anton vertelde dat zodra er ganzen kwamen en Anton 'af' zei, ging Tobor plat.

Met medejager Marc bij het tableau, 10 grauwe ganzen.

Thuis gekomen werd het tableau uitgelegd en uiteraard moest Henzen even kennis maken met een gans. Deze was te zwaar om op te pakken maar verslepen ging prima!


's Middags werd er gebeld door een medejager. Hij had een vos een duiker in zien lopen en had de uitgangen geblokkeerd. Anton moest komen met geweer! Ik mee met Tobor, je weet maar nooit of je een hond nodig hebt of niet, en uiteraard mocht kleine Henzen ook mee.
De vos was dit keer niet slim genoeg en is geschoten. We zijn nog een paar duikers afgelopen en er zat er nog eentje! Ook deze was niet de slimste en is ook gestrekt. Tobor mocht hem meenemen, op de achtergrond Henzen in galop er achter aan. Twee vossen op één middag! Dat komt de wildstand vast ten goede! En ook de buurtkippetjes want er was weer een kippenhok geplunderd daar in de buurt.

Tobor laat trots zijn vos zien.