Welkom op de blog van Tobor en Henzen.


Welkom op de blog van Tobor en Baake,

Deze blog ben ik, Jarina Kisjes, begonnen als soort van 'foto- en verhalenalbum' om alles wat ik met mijn honden meemaak te delen met anderen. Filu vom Flörbach (Tobor) voldoet aan alle voorwaarden van de Nederlandse Grote Munsterlander Vereniging ( www.grotemunsterlander.nl ) om op de dekreuenlijst te mogen staan, nu met zijn 9 levensjaren heb ik hem er af gehaald. Tobor heeft twee keer voor nakomelingen gezorgd.
Ik train nog zweetwerk met Tobor en hij wordt veelvuldig ingezet tijdens de jacht op kleinwild en bij schadebestrijding. Tobor en ik staan samen op de zweethondenlijst.

Ondertussen is Eino (Baake) van het Zonnebeekbos alweer een jaar! Hij doet het leuk, zijn super blij met hem. We zijn erg benieuwd wat hij nog meer voor ons in petto heeft want hij heeft al erg veel leuks laten zien. Hij is uiteraard al mee geweest voor wat praktijkervaring en weet al héél erg goed waarom hij een jachthond is.


Mocht u opmerkingen hebben, reactie willen geven of iets anders willen vragen: jarinakisjes@gmail.com

vrijdag 27 februari 2015

Dekking Vrommes en Tobor

Als het goed is komen er over zo'n 60 dagen pups!
Vrommes (Arras van Dorka's Plek) en Tobor vonden elkaar erg leuk en wie weet is de dekking gelukt. Dat weten we over zo'n 4 weken want dan gaat Matty, het baasje van Vrommes, een echo laten maken. Wat  spannend!!!
De dekking is helemaal volgens het reglement van de Nederlandse Grote Munsterlander Vereniging, beide honden voldoen aan alle eisen.

Het is een mooi stel samen, ze passen qua type heel erg mooi bij elkaar en hebben ook nog eens een laag inteeltpercentage.

Het voorspel

En dan zitten ze een poosje aan elkaar vast.