Welkom op de blog van Tobor en Henzen.


Welkom op de blog van Tobor en Baake,

Deze blog ben ik, Jarina Kisjes, begonnen als soort van 'foto- en verhalenalbum' om alles wat ik met mijn honden meemaak te delen met anderen. Filu vom Flörbach (Tobor) voldoet aan alle voorwaarden van de Nederlandse Grote Munsterlander Vereniging ( www.grotemunsterlander.nl ) om op de dekreuenlijst te mogen staan, nu met zijn 9 levensjaren heb ik hem er af gehaald. Tobor heeft twee keer voor nakomelingen gezorgd.
Ik train nog zweetwerk met Tobor en hij wordt veelvuldig ingezet tijdens de jacht op kleinwild en bij schadebestrijding. Tobor en ik staan samen op de zweethondenlijst.

Ondertussen is Eino (Baake) van het Zonnebeekbos alweer een jaar! Hij doet het leuk, zijn super blij met hem. We zijn erg benieuwd wat hij nog meer voor ons in petto heeft want hij heeft al erg veel leuks laten zien. Hij is uiteraard al mee geweest voor wat praktijkervaring en weet al héél erg goed waarom hij een jachthond is.


Mocht u opmerkingen hebben, reactie willen geven of iets anders willen vragen: jarinakisjes@gmail.com

donderdag 26 februari 2015

Aan de wandel met mij twee 'mannen'.

Met mijn verzwikte voet gaat het telkens iets beter. Ik ga redelijk gelijk op met Henzen want hij mag telkens iets langere stukken lopen. Met Tobor en Henzen samen wandelen is helemaal leuk. Henzen rent dan achter Tobor aan tot hij mij weer te ver weg vindt en dan rent hij als een gek weer naar mij toe. Hij verliest mij niet uit het oog. Daar ben ik blij mee dat hij op het baasje gericht is en niet als een dolle blindelings achter Tobor aan gaat. Komen op de fluit, of bij het roepen van zijn naam, gaat prima. Henzen groeit als kool, dus daarom even een foto tussendoor samen met Tobor tijdens een wandelingetje.