Welkom op de blog van Tobor en Henzen.


Welkom op de blog van Tobor en Baake,

Deze blog ben ik, Jarina Kisjes, begonnen als soort van 'foto- en verhalenalbum' om alles wat ik met mijn honden meemaak te delen met anderen. Filu vom Flörbach (Tobor) voldoet aan alle voorwaarden van de Nederlandse Grote Munsterlander Vereniging ( www.grotemunsterlander.nl ) om op de dekreuenlijst te mogen staan, nu met zijn 9 levensjaren heb ik hem er af gehaald. Tobor heeft twee keer voor nakomelingen gezorgd.
Ik train nog zweetwerk met Tobor en hij wordt veelvuldig ingezet tijdens de jacht op kleinwild en bij schadebestrijding. Tobor en ik staan samen op de zweethondenlijst.

Ondertussen doet Eino (Baake) van het Zonnebeekbos het ook heel erg goed! Hij heeft al erg veel leuks laten zien, zowel op de wedstrijden als in de jacht. Met alleen maar 2e plaatsen op de wedstrijden laat hij zijn talenten zien en in de jacht zou je bijna vergeten dat het nog een jonge hond is.
We genieten enorm van Tobor en Baake.


Mocht u opmerkingen hebben, reactie willen geven of iets anders willen vragen: jarinakisjes@gmail.com

zaterdag 20 december 2014

Zware dagen voor Tobor

Nu de jacht eindelijk weer open is heeft Tobor het zwaar. Overal mag er weer gejaagd worden en hier en daar worden we uitgenodigd om ons steentje bij te dragen. De kilo's vliegen er af bij Tobor maar gelukkig houdt hij het lichamelijk goed vol.
Donderdag zijn we bij een jacht uitgenodigd waar we voornamelijk op het haas zijn geweest.
Heb met geweer op post gestaan en Tobor bij me. Ik heb twee hazen binnen schot gehad. De eerste kon ik niet schieten want een medejager stond in de lijn, de ander schoot ik helaas ziek maar gelukkig had ik Tobor bij me. Hij heeft de achtervolging ingezet en het haas een heel stuk moeten achtervolgen voor hij hem had. Maar gelukkig is deze mooi binnengekomen. Gelukkig heb je dan een hond bij je.

Tobor op post. Hij ziet alles! 

Hier komt Tobor terug met het haas die gelukkig is binnengekomen.