Welkom op de blog van Tobor en Henzen.


EINO (BAAKE) VAN HET ZONNEBEEKBOS & FILU (TOBOR) VOM FLÖRBACH

Welkom op de blog van Tobor en Baake,

Deze blog ben ik, Jarina Kisjes, begonnen als soort van 'foto- en verhalenalbum' om alles wat ik met mijn honden meemaak te delen met anderen. Filu vom Flörbach (Tobor) voldoet aan alle voorwaarden van de Nederlandse Grote Munsterlander Vereniging ( www.grotemunsterlander.nl ) om op de dekreuenlijst te mogen staan, toen hij 9 jaar was heb ik hem er af gehaald. Tobor heeft twee keer voor nakomelingen gezorgd en is zelfs al overgrootvader.
Ik train nog zweetwerk met Tobor en hij wordt veelvuldig ingezet tijdens de jacht op kleinwild en bij schadebestrijding. Tobor en ik staan samen op de zweethondenlijst.

Eino (Baake) van het Zonnebeekbos doet het ook heel erg goed! Hij heeft al erg veel leuks laten zien, zowel op de wedstrijden als in de jacht. Met alleen maar podiumplaatsen op de wedstrijden laat hij zijn talenten zien, zo ook in de jacht.
Het is genieten met dit duo.


Mocht u opmerkingen hebben, reactie willen geven of iets anders willen vragen: jarinakisjes@gmail.com

zondag 2 november 2014

Aanlegproef NGMV... Wat een dag!!!

Gisteren was de aanlegproef van de NGMV. Hier waren de pups (nu bijna 1,5 jaar) van Birka van 't Woudse Veldt en Tobor uitgenodigd om hun jachtaanleg te laten testen. Ook wordt er op zo'n dag een exterieur keuring gedaan en een nestkeuring. Hierbij wordt er gekeken hoe teef en reu vererven.
En wat waren alle uitslagen goed!
Exterieurkeuring: Over alle drie de pups was de keurmeester zeer te spreken, het waren hele korte keurverslagen, dit betekent dat er weinig op aan te merken is, mooiste nest van de dag.
aanlegtest: 1 x Zeer Goed en 2x Uitmuntend
Ogen van de pups waren alle drie vrij van erfelijke oogaandoeningen.
Tobor is deze dag ook getest en is ook vrij van erfelijke oogaandoeningen!
En fokker Piet had de uitslag van de heupen van Evita mee: HD-A, Norbergwaarde 38

Jeetje!!! Wat een dag!!! En wat een mooie uitslagen! Daarom hadden fokker Piet en ik eerder al gezegd dat we misschien een herhaling konden doen van Birka X Tobor. Birka zou eigenlijk pas in December loops worden maar ze was het nu al en ook dekrijp. Tobor mocht gelijk zijn kunsten laten zien en heeft Birka gedekt. Als alles naar wens verloopt zijn er begin Januari 2015 pups en hopen we een zoon van Tobor uit te kunnen zoeken.

Ik heb de hele dag met Elko, Vita en Ebby meegelopen om te kijken hoe de honden werkten. Ik heb hele rustige jonge honden gezien die de hele dag zich prima hebben gedragen en rustig zijn gebleven. Ook al vielen er af en toe eens een paar andere honden naar hun uit, ze deden er niets mee en bleven erg braaf. Alle drie de baasjes hebben me verteld hoe blij ze met hun hond zijn en ik ben blij dat ze deze dag hebben bijgewoond. Ze deden alle drie goed werk met de neus. Het zijn gevoelige honden, grote knuffelbeesten, echter hier en daar iets onzeker tijdens het werk. (Dat herken ik van Tobor) Maar als de baas ze daar in bevestiging geeft dat de hond goed bezig is dan pikken ze de draad weer gewoon goed op.

Rita met Elko, Piet, Jouke met Vita en Anneloe met Ebby.De dekking.
Rustig plekje, achter in mijn busje.

Na de dekking.

Birka van 't Woudse Veldt
X
Filu (Tobor) vom Flörbach