Welkom op de blog van Tobor en Henzen.


Welkom op de blog van Tobor en Baake,

Deze blog ben ik, Jarina Kisjes, begonnen als soort van 'foto- en verhalenalbum' om alles wat ik met mijn honden meemaak te delen met anderen. Filu vom Flörbach (Tobor) voldoet aan alle voorwaarden van de Nederlandse Grote Munsterlander Vereniging ( www.grotemunsterlander.nl ) om op de dekreuenlijst te mogen staan, nu met zijn 9 levensjaren heb ik hem er af gehaald. Tobor heeft twee keer voor nakomelingen gezorgd.
Ik train nog zweetwerk met Tobor en hij wordt veelvuldig ingezet tijdens de jacht op kleinwild en bij schadebestrijding. Tobor en ik staan samen op de zweethondenlijst.

Ondertussen is Eino (Baake) van het Zonnebeekbos alweer een jaar! Hij doet het leuk, zijn super blij met hem. We zijn erg benieuwd wat hij nog meer voor ons in petto heeft want hij heeft al erg veel leuks laten zien. Hij is uiteraard al mee geweest voor wat praktijkervaring en weet al héél erg goed waarom hij een jachthond is.


Mocht u opmerkingen hebben, reactie willen geven of iets anders willen vragen: jarinakisjes@gmail.com

vrijdag 31 oktober 2014

Zware jachtdag in België

Gisteren waren Tobor en ik uitgenodigd in België voor een hele jachtdag. Ik was bij deze jacht nog nooit geweest en was via via uitgenodigd. Het werd een mooie dag maar wel zwaar voor hond en voorjager. Tobor heeft vreselijk goed gewerkt en we zijn gelijk voor nog twee dagen uitgenodigd. Het was wel heel erg afzien in de bramen voor Tobor. Twee dagen er voor had hij al een zware jachtdag gehad in de bieten en ik merkte 's morgens al dat hij die nog in de poten had zitten. Eén dag herstel is dan net iets te weinig.

Tobor in actie, hij komt mij hier een aangeschoten fazant brengen.
Dit is een 'lucky shot'. Foto gemaakt met mijn telefoon en gewoon het knopje ingedrukt houden. Met een beetje geluk zit er dan een leuke foto bij.

Hier staat Tobor voor...

Ik kom er bij...

Beetje vaag maar je ziet een fazantenhen opgaan. 

De geweren. Er waren er 7 deze dag.

We waren nog even een kantje aan het uitwerken, even er voor had Tobor mooi voorgestaan.

Aan het eind van de laatste drift. Tobor is helemaal bekaf.

Vermoeid koppie

Het tableau.
En dit met maar twee honden!!!