Welkom op de blog van Tobor en Henzen.


EINO (BAAKE) VAN HET ZONNEBEEKBOS & FILU (TOBOR) VOM FLÖRBACH

Welkom op de blog van Tobor en Baake,

Deze blog ben ik, Jarina Kisjes, begonnen als soort van 'foto- en verhalenalbum' om alles wat ik met mijn honden meemaak te delen met anderen. Filu vom Flörbach (Tobor) voldoet aan alle voorwaarden van de Nederlandse Grote Munsterlander Vereniging ( www.grotemunsterlander.nl ) om op de dekreuenlijst te mogen staan, toen hij 9 jaar was heb ik hem er af gehaald. Tobor heeft twee keer voor nakomelingen gezorgd en is zelfs al overgrootvader.
Ik train nog zweetwerk met Tobor en hij wordt veelvuldig ingezet tijdens de jacht op kleinwild en bij schadebestrijding. Tobor en ik staan samen op de zweethondenlijst.

Eino (Baake) van het Zonnebeekbos doet het ook heel erg goed! Hij heeft al erg veel leuks laten zien, zowel op de wedstrijden als in de jacht. Met alleen maar podiumplaatsen op de wedstrijden laat hij zijn talenten zien, zo ook in de jacht.
Het is genieten met dit duo.


Mocht u opmerkingen hebben, reactie willen geven of iets anders willen vragen: jarinakisjes@gmail.com

zondag 5 oktober 2014

Novice veldwedstrijd Nieuwe Pekela

Mijn eerste zelf georganiseerde veldwedstrijd namens de NGMV (Nederlandse Grote Munsterlander Vereniging). Toch altijd spannend. Het voortraject was moeizaam omdat ik niet goed wist wat me als organisator precies te wachten stond. Als deelnemer heb je nooit zo goed door wat er allemaal achter de schermen gebeuren moet. Maar de wedstrijddag is goed verlopen en heb geen wanklanken gehoord.
Wat ik bewonderenswaardig vond is dat elke deelnemer mooi op tijd was ondanks de erg dichte mist. Het zat echt helemaal potdicht! En sommige mensen moesten toch van ver komen. De keurmeester Ton Slager en veldbegeleider Kees besloten om tot 10 uur af te wachten, dan zou het misschien wat optrekken. Ik was even bang dat de wedstrijd afgeblazen zou worden en dat iedereen voor niets was gekomen. Maar gelukkig... het klaarde toch op. Het werd zelfs nog een erg zonnige dag! Het eindresultaat van de dag was één kwalificatie, een 1e plaats Goed door Mireille Iliohan met Miko uut 't Vossebeltseveld.

Met Tobor was ik zelf ook deelnemer.
Foto's zijn gemaakt door Anita en Nicoliene. Op de site van de NGMV staan alle foto's van de hele dag:
www.grotemunsterlander.nl

Helaas zijn er geen foto's gemaakt van Tobor zijn loop. Hier zijn we al klaar en lopen door de bieten terug naar het beginpunt. Helaas, geen fazantje... 

Ondanks de optrekkende mist was het al heel erg benauwd.
Ik heb Tobor even laten zwemmen om af te koelen. 

Even badderen...

Genoeg Tobor, kom er maar weer uit...

Terug lopend en overdenkend hoe we onze loop hebben ervaren...


Tobor denkt: 'Hè... jammer... de fazantjes laten zich niet zien vandaag'.

Tobor.

Publiek aan de kant.

Mireille met Miko heeft een punt gemaakt en heeft daarna een eend moeten apporteren.
Wat een blijdschap!

En alle bedankjes en prijsuitreiking mocht ik ook doen.

Het was een mooie dag, jammer dat de fazantjes zich niet lieten zien.
Ik heb wel genoten van alle gezellige mensen en bedank de mensen die mij gesteund en geholpen hebben met de organisatie.