Welkom op de blog van Tobor en Henzen.


EINO (BAAKE) VAN HET ZONNEBEEKBOS & FILU (TOBOR) VOM FLÖRBACH

Welkom op de blog van Tobor en Baake,

Deze blog ben ik, Jarina Kisjes, begonnen als soort van 'foto- en verhalenalbum' om alles wat ik met mijn honden meemaak te delen met anderen. Filu vom Flörbach (Tobor) voldoet aan alle voorwaarden van de Nederlandse Grote Munsterlander Vereniging ( www.grotemunsterlander.nl ) om op de dekreuenlijst te mogen staan, toen hij 9 jaar was heb ik hem er af gehaald. Tobor heeft twee keer voor nakomelingen gezorgd en is zelfs al overgrootvader.
Ik train nog zweetwerk met Tobor en hij wordt veelvuldig ingezet tijdens de jacht op kleinwild en bij schadebestrijding. Tobor en ik staan samen op de zweethondenlijst.

Eino (Baake) van het Zonnebeekbos doet het ook heel erg goed! Hij heeft al erg veel leuks laten zien, zowel op de wedstrijden als in de jacht. Met alleen maar podiumplaatsen op de wedstrijden laat hij zijn talenten zien, zo ook in de jacht.
Het is genieten met dit duo.


Mocht u opmerkingen hebben, reactie willen geven of iets anders willen vragen: jarinakisjes@gmail.com

dinsdag 15 juli 2014

Gerookte duivenborst

Wat doe je met al die duiven die er momenteel geschoten worden? Er zijn allerlei recepten op internet te vinden. Laatst kreeg ik via Facebook een heerlijk recept om duivenmousse te maken. Dat is gelukt en heb ik al meerdere keren gemaakt. Wat lekker!
Maar we hebben nog duiven over. Laatst weer 21 duiven gestrekt met een paar geweren. "Zal ik weer eens roken?" Zei ik... Nou dat was niet voor dovemansoren. Ik moest er aan geloven.
Hier onder het proces:

Uiteraard moeten er eerst wat houtduiven geschoten worden. Hier het tableau met Tobor.

Dan moeten de duiven geslacht worden. Hier alle duivenborstjes.

Dan het pekelen. Een bepaalde verhouding en een paar laurierblaadjes.

Daar voeg ik eerst een liter kokend water aan toe zodat het zout goed oplost en daarna nog twee liter koud water. 

Daar gaan de duivenborstjes het pekelbad in.

Af en toe even roeren.

Na 2,5 uur afspoelen en dan laten drogen.

Nog maar even een theedoek er over want het is lekker weer en de tuindeuren staan open.
Al die vliegen gelijk... bah...!

Het rooktonnetje klaargezet en de fik er in.

Ons rooktonnetje werkt met een bak water boven het vuur. Daar heb ik de twee laurierblaadjes maar in gedaan en een sinaasappel op stukken. Het zou wat smaak of aroma af moeten geven maar je proeft het niet echt. Maar als ik het weglaat weet ik niet of ik het dan zou missen.

Twee rekjes vol, klaar om in de rookton te gaan.

Daar gaat 'íe dan!

Kan het niet laten om halverwege even te kijken hoe het gaat.

Uche... uche.... wat een rook!

Na drie kwartier even kijken of hij zo goed is.

Heb er nog 10 minuutjes bij gedaan, en ze zien er prachtig uit!
En dit is lekker!!!