Welkom op de blog van Tobor en Henzen.


EINO (BAAKE) VAN HET ZONNEBEEKBOS & FILU (TOBOR) VOM FLÖRBACH

Welkom op de blog van Tobor en Baake,

Deze blog ben ik, Jarina Kisjes, begonnen als soort van 'foto- en verhalenalbum' om alles wat ik met mijn honden meemaak te delen met anderen. Filu vom Flörbach (Tobor) voldoet aan alle voorwaarden van de Nederlandse Grote Munsterlander Vereniging ( www.grotemunsterlander.nl ) om op de dekreuenlijst te mogen staan, toen hij 9 jaar was heb ik hem er af gehaald. Tobor heeft twee keer voor nakomelingen gezorgd en is zelfs al overgrootvader.
Ik train nog zweetwerk met Tobor en hij wordt veelvuldig ingezet tijdens de jacht op kleinwild en bij schadebestrijding. Tobor en ik staan samen op de zweethondenlijst.

Eino (Baake) van het Zonnebeekbos doet het ook heel erg goed! Hij heeft al erg veel leuks laten zien, zowel op de wedstrijden als in de jacht. Met alleen maar podiumplaatsen op de wedstrijden laat hij zijn talenten zien, zo ook in de jacht.
Het is genieten met dit duo.


Mocht u opmerkingen hebben, reactie willen geven of iets anders willen vragen: jarinakisjes@gmail.com

dinsdag 24 juni 2014

Tobor's zoon beste jeugdhond clubmatch NGMV

Afgelopen zaterdag was de clubmatch van de NGMV. Ik heb me met Tobor niet ingeschreven maar had hem wel meegenomen om hem te showen bij de dekreuendefilé.
De dag stond voor mij in het teken van de pups van Birka en Tobor. Ze zijn nu net 1 jaar oud en uitkomend in de jeugd. Helaas was Ebby er niet maar Vita en Elko waren er wel. En hoe! Vita werd met een mooi keurrapport 2e bij de teefjes in de jeugd met een Uitmuntend en Elko bij de reuen in de jeugd eerste, eveneens met een mooi keurrapport en ook met een Uitmuntend.
De nummer 1 bij de teefjes en de nummer 1 van de reuen moesten tegen elkaar en daar kwam Elko uit als beste jeugdhond van 2014! Het baasje van Elko, helemaal uit België gekomen, was zeer verrast. Ze ging met 'een kar vol eremetaal' weer terug naar huis.
Ik vond het leuk om te zien hoe Tobor en Birka's 'pups' geworden zijn. Ze hebben goede karakters, ik heb niets gemerkt of gezien van rottig of angstig gedrag. Ze zijn super lief en aanhankelijk.
Helaas paste het niet maar anders had ik Elko stiekem in mijn broekzak gestopt...

Ik had Elko voorgebracht in de ring want Rita had dit nog nooit gedaan.

Rondje lopen met Elko voor de keurmeester, mevr. D. Mensink.


Vita werd door de keurmeester betast.


Jouke in de ring met Vita, heen en weer lopen.

Vita werd tweede. Als ze eerste was geworden had ze tegen haar broer moeten strijden om de titel beste jeugdhond. Was leuk geweest, maar ja...

Felicitaties nadat Elko gekozen was als beste jeugdhond. Het teefje is van Wim ten Hoopen, Beau van Beekvliet, gefokt door hem zelf.

Rita moest er natuurlijk bij voor de foto, het is haar hond die gewonnen heeft.

Even wachten voor het overhandigen van de prijzen.
Ze kreeg de handen zo vol dat ik even ben bijgesprongen en dus geen foto van Rita met hond en eremetaal...
(Als ik hier Elko op de foto zie zou het zo Tobor kunnen zijn. Ze lijken erg op elkaar.)

Het eremetaal. 
Het bord is een wisselprijs. De ene beker is voor beste reu in de jeugd en de andere is voor beste jeugdhond.

familieportretje:
v.l.n.r.: Vader Tobor, dochter Vita, moeder Birka en zoon Elko.

Vader Tobor en dochter (E)Vita.

Met Tobor heb ik nog wel de dekreuendefilé gelopen, hier tonen alle aanwezige reuen die op de lijst staan als officiële dekreu zich. Ik had er geloof ik lol in...


Och... mijn hondje... lief hè?!?