Welkom op de blog van Tobor en Henzen.


Welkom op de blog van Tobor en Baake,

Deze blog ben ik, Jarina Kisjes, begonnen als soort van 'foto- en verhalenalbum' om alles wat ik met mijn honden meemaak te delen met anderen. Filu vom Flörbach (Tobor) voldoet aan alle voorwaarden van de Nederlandse Grote Munsterlander Vereniging ( www.grotemunsterlander.nl ) om op de dekreuenlijst te mogen staan, nu met zijn 9 levensjaren heb ik hem er af gehaald. Tobor heeft twee keer voor nakomelingen gezorgd.
Ik train nog zweetwerk met Tobor en hij wordt veelvuldig ingezet tijdens de jacht op kleinwild en bij schadebestrijding. Tobor en ik staan samen op de zweethondenlijst.

Ondertussen doet Eino (Baake) van het Zonnebeekbos het ook heel erg goed! Hij heeft al erg veel leuks laten zien, zowel op de wedstrijden als in de jacht. Met alleen maar 2e plaatsen op de wedstrijden laat hij zijn talenten zien en in de jacht zou je bijna vergeten dat het nog een jonge hond is.
We genieten enorm van Tobor en Baake.


Mocht u opmerkingen hebben, reactie willen geven of iets anders willen vragen: jarinakisjes@gmail.com

woensdag 4 juni 2014

Schadebestrijding op bonen

In onze jacht staan bonen en de duiven vallen er massaal op in. Dus af en toe gaan we daar even zitten om te proberen de schade voor de boer te beperken. Het begon net te regenen maar toch zijn we gaan kijken of er een paar duiven zouden vliegen. Ze vlogen niet echt en ik zat niet helemaal op de juiste plek. We hebben weer wat kunnen verjagen voor de boer want er vallen niet alleen maar duiven in op de bonen, ook zaten er meeuwen, scholeksters en kauwen (waarvan we de meeuwen en scholeksters niet mogen schieten). In de verte zat ook nog een fazantenhaan te smullen. Genoeg leven dus op die bonen maar door de regen geen groot tableau maar wegjagen is ook al prima. Tobor heeft toch weer een paar apportjes kunnen doen.

Hier zit Tobor rustig op post en gluurt langs het camo-netje.
Aan Tobor kan je altijd goed zien of er iets komt.

Een kauwtje was aangeschoten en zeilde een heel stuk door het graan in.
Tobor heeft hem goed kunnen markeren en bracht hem binnen.

Op de terugweg met het kauwtje 

Over het slootje

Hier baas, de smerige kauw.
(Een hond pakt een kauwtje niet graag want die stinken nog erger dan een kraai.)

Trotse Tobor bij klein tableau. Maar daar ging het niet om, we hebben weer even wat vogels kunnen verjagen van de bonen. Van de week nog eens kijken of er nog wat op in valt. Aankomend weekend voorspelt de weerman barbecue-weer dus een paar duivenborstjes er op en smullen maar...!