Welkom op de blog van Tobor en Henzen.


EINO (BAAKE) VAN HET ZONNEBEEKBOS & FILU (TOBOR) VOM FLÖRBACH

Welkom op de blog van Tobor en Baake,

Deze blog ben ik, Jarina Kisjes, begonnen als soort van 'foto- en verhalenalbum' om alles wat ik met mijn honden meemaak te delen met anderen. Filu vom Flörbach (Tobor) voldoet aan alle voorwaarden van de Nederlandse Grote Munsterlander Vereniging ( www.grotemunsterlander.nl ) om op de dekreuenlijst te mogen staan, toen hij 9 jaar was heb ik hem er af gehaald. Tobor heeft twee keer voor nakomelingen gezorgd en is zelfs al overgrootvader.
Ik train nog zweetwerk met Tobor en hij wordt veelvuldig ingezet tijdens de jacht op kleinwild en bij schadebestrijding. Tobor en ik staan samen op de zweethondenlijst.

Eino (Baake) van het Zonnebeekbos doet het ook heel erg goed! Hij heeft al erg veel leuks laten zien, zowel op de wedstrijden als in de jacht. Met alleen maar podiumplaatsen op de wedstrijden laat hij zijn talenten zien, zo ook in de jacht.
Het is genieten met dit duo.


Mocht u opmerkingen hebben, reactie willen geven of iets anders willen vragen: jarinakisjes@gmail.com

maandag 16 juni 2014

Als picker-up op de duiven.

Afgelopen zaterdag zijn Tobor en ik mee geweest als picker-up op de duiven.
Weer eens naast je hond zitten in de sloot en afwachten wat er komen gaat, zonder geweer, àls er iets komen gaat want dat is in de jacht nooit zeker. We zaten bij de cichorei want volgens de boer vielen er erg veel duiven op in. Hij had al een aantal vogelverschrikkers staan maar zullen die echt nog werken? Duiven zijn slimme beesten. Omdat ik zonder geweer zat had ik alle tijd om een paar mooie foto's te nemen van Tobor. Links en rechts van mij zaten de twee geweren, eveneens in de droge sloot, gebruik makend van de natuurlijke dekking.

Het was warm onderin de sloot. Daar waaide het niet, misschien dat Tobor daarom zijn neus omhoog deed voor wat verkoeling, of hij rook uiteraard wat wild.

In afwachting van wat komen gaat.

Mooi verdekt onderin de sloot gebruik makend van natuurlijke dekking is altijd het beste. Ik zat onder een camo-netje. Ik zat net iets hoger en kon af en toe een duif zien vallen. Tobor had het moeilijker, die moest het op gehoor doen.

En daar komt Tobor met een duif. Boven langs de sloot, langs het aardappelveld.

Waar zit je?!?

Ahá... zit je daar!

Netjes binnen gebracht.

Dank-je-welllll!!!!!

Nog een duif aan de andere kant van de droge sloot, in de cichorei gevallen.
Mooi Zeeuws-Vlaams landschapsplaatje...

En nog eentje...

En nog eentje...
 Het waren er in totaal 6.
Viel tegen voor de boer maar we komen nog een keertje terug.